28 Eylül 2013 Cumartesi

BAŞBAKAN KIRŞEHİR'DE AHİLİK KUTLAMALARINDA

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN 

KIRŞEHİR'DE AHİLİK KUTLAMALARINDA 

 

Kırşehir’de düzenlenen 26. Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birlik ve bütünlük mesajı verer...BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN



Kırşehir’de düzenlenen 26. Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birlik ve bütünlük mesajı vererek, “Ülkede ikinci bayrak açmaya çalışanlar ihanet içindedir. Vatan toprağı üzerinde ameliyat yapmaya çalışanlara müsaade etmeyiz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kırşehir Ahi Külliyesi’ndeki kutlamalar için helikopterle Kırşehir’e geldi. Burada düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ahilik Onur Ödülü verilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin, bu milletin bir ferdi olarak Ahilik geleneğimizle her zaman gurur duydum. Dünyada böyle bir teşkilata, bu kadar köklü etkisi, yaygın etkisi olan bir teşkilata rastlamak gerçekten zordur. Bugünün dünyasının Ahilerimizden alacağı çok önemli dersler var. Hırs ve tamahın dünyamızı kasıp kavurduğu şu günlerde dünyamızın Ahilerden kanaati öğrenmesi gerekiyor. Ahi yaptığı işe güvenir, elinin emeğine, ustalığına güvenir. Ahi dürüsttür. Ahi kazancının bereketi ile övünür, Ahiliği inkar etmek kendimizi inkar etmektir. Bu geleneği çok hassas şekilde muhafaza etmek zorundayız. Esnafımız çok büyük sorumluluk taşıyor. Biz hükümet olarak esnafımızı güçlendirecek adımları atıyoruz ve atacağız. Esnafımızın da Ahilik geleneği ile toplumsal yapımızı bir arada tutmaya, Türkiye bir olarak, iri olarak, diri olarak geleceğe taşımaya devam edeceğine inanıyorum. Geçtiğimiz 11 yıl boyunca esnafımızın gücüne güç katmak için reform yaptık. Çok sayıda destekler açıkladık. Bundan sonra da sorunları birlikte çözmeye, soframızdaki ekmeği birlikte büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
Göreve geldiklerinde Ziraat Bankası’nın çiftçiye verdiği kredi faizinin yüzde 59 olduğunu belirten Erdoğan, "Şimdi 0.7 aralığında. Halk Bankası'nın esnafıma verdiği kredi faizi yüzde 46’ydı, şimdi o da yine 5-7 aralığında. Onların verdiği kredi ile adım atmak bile mümkün değildi" diye konuştu.
Sözlerini, "Ahi eli ve gönlü açık demektir. Yiğit, delikanlı, kahraman demektir. Ahi en çok kardeş kelimesinden gelmektedir" ifadeleriyle sürdüren Erdoğan şöyle konuştu:
"Biz yola çıkarken, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik. Yola çıkarken bunu söyledik, yarın da bunu söyleyeceğiz. Millet kavramı bir etnik yapıyı ifade etmez. Millet kavramının içinde bir çok etnik unsur olur. Millet budur. Onun için Millet kavramının üzerinde spekülasyonlar yapanlar olur. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üzerinde duralım. Bizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnak'ı ile bir olalım, diri olalım, iri olalım.
Tek bayrak, bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız her şehit bir yıldızdır, onun ifadesidir. Bu anlamla dolu olan bir bayrağımız var. Bizim ülkemizde ikinci bir bayrak dalgalandırmaya çalışanlar ihanet içindedir. Onlara asla prim veremeyiz. Bu vatan topraklarında ameliyata, operasyona asla müsaade etmeyiz. Bizim için Batı neyse Doğu da odur. 81 vilayetiyle hizmet gitmeyen bir çok yere hizmet götürdük.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder