Kurban bayramının yaklaştığı bugünlerde bizlerde etten hangi hastalıkların bulaştığını sizlerle paylaşmak istedik. Etlerin doğru şekilde saklanmaması sonucu oluşan bu durumu saklama koşullarına uygun şekilde etleri muhafaza ederek önleyebilirsiniz. Etten bulaşan hastalıklar nelermiş, birlikte öğrenelim!

Etten Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Hastalıkların bazıları tenyalar,şarbon,ruam,tüberküloz,salmonella,sığır vebası,şap,çiçek ve kuduz, et tüketimiyle insana geçebilecek bazı hastalıklardır.Hayvan kesildikten sonra uygun koşulda bekletilmez ve taşınmazsa ette diğer mikroorganizmalar da artar ve bunların ürettikleri toksinlerle inasn sağlığını tehdit eder.Bu toksinler etlerin kaynatılmasıyla yok edilebilir.

Fazla et buzdolabında -18 C de tutuluyorsa 1 yıla yakın -8 c de tutuluyorsa en az 3 ay saklanmalıdır.
Etin durma süresi arttıkça rengi değişir.Etin yüzeyinde kuruma olur ve acımsı bir tat alır.Eti pişirdikten sonra da dondurabiliriz.Bu daha kolay bir yöntemdir.Pişirildikten sonra kullanılacak kadar çözülmelidir.Artan olursa da tekrar dondurulmamalıdır.