8 Eylül 2013 Pazar

Su içmenin faydaları ? Doğru zamanda su içmek


Su içmenin faydaları ? Doğru zamanda su içmek

Su içmek ! Bu konuda bir çok şey söylenir. Daha çok PH derecesi önemsenir. Sıcak mı soğuk mu içmeli ? Mineral değerleri nasıl olmalı ? gibi … Bunların hepsini bir kenara bırakın. En önemlisi suyu doğru zamanda içmektir. Su ancak doğru zamanda içildiğinde faydalı olabilir aksi takdirde zarar verir , sindiriminizi zorlaştırır, kilo almanıza neden olur ve en önemlisi uzun vadede ömrünüzü kısaltır.
Günde İçmeniz Gereken Su Miktarı
Günlük içmeniz gereken ortalama su miktarı 2 litredir fakat; aşağıda boy , kilo , egzersiz durumu gibi bir çok ölçüte göre günde içmeniz gereken su miktarını hesaplayabiliyorsunuz.
http://sagliklihayatkocu.hayatsu.com.tr
Asit-Baz Alımı
Genellikle ph derecesi yüksek besinler tüketmeniz söylenir. Ve asit içerikliler kötülenir fakat; bu doğru değildir. Örneğin piyasada bulunan şekerli siyah sofra içeceğine yapılan video ve yazı saldırıları vardır. Bu içeceğin içine et daldırır ve erimiş halde çıkarılır. Sonrada bakın midenizi eritecek denir. Mide bu içecekten çok daha güçlü asitler salgılamaktadır. (Mukus tabakası mideyi korur.) Yani önemli olan asit – baz dengesidir. Sürekli baz alımı da zararlı olacaktır.

Mide de Ph Derecesi ve Su ile İlişkisi

Mideniz ortalama 1 ile 4 arasında düşük ph seviyesine sahiptir. Bu özelliği sayesinde mideye giren birçok mikrop ölmektedir. Yiyecek maddeleri tüketildiğinde mide güçlü asitler salgılayarak sindirim işlemini gerçekleştir. Su yapısı gereği baziktir. Siz tam bu sırada su içerseniz ; midenin asidik değeri düşer ve mide daha fazla asit salgılamak zorunda kalır. Mide 2 ph seviyesinde sindirim yaperken 8 ph‘lı bir madde alıyorsunuz , midenin ph derecesi yükseldiğinden sindirim işlemi tam olarak geçekleşmez. Kilo alırsınız , mideniz yorulur ve bu uzun vadede ömrünüzü kısaltır. Yani yemek yerken ve yemekten 1 saat sonrasına kadar kesinlik su tüketmeyiniz. Yemekten 1 saat öncesinde su tüketmeyi bırakınız.
Yemek yerken su içtiğinizde midenizin nasıl etkilendiğinin ayrıntılarını aşağıdaki yazıdan okuyabilirsiniz.
http://www.herdaily.com/health/3996/drinking-water-while-eating-is-a-big.html (ingilizce)

Yemeklerle beraber ne içilmelidir ?

Yemeklerle beraber asitli içecekler tüketilebilir. Fakat şeker midede öncelikli sindirime uğrayacağından dolayı sindirim işleminin kalitesini düşürür. Bu yüzden şeker oranı düşük asitli içecekleri ya da maden suyu tüketebilirsiniz. Yeter ki su içmeyin.

http://www.besindestekleri.gen.tr/su-icmenin-faydalari-dogru-zamanda-su-icmek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder