29 Nisan 2014 Salı

Guinness Rekorları

IMG Ust

Guinness Rekorları


1951'de o zamanki Guinness Bira Fabrikası'nın idari direktörü Sir Hugh Beaver bir av partisine gider ve bir tartışmaya katılır. Avrupa'nın en hızlı kuşu hangisidir- altın yağmur kuşu mu yoksa orman tavuğu mu? O anda farketti ki bu tür soruların cevaplarının bulunacağı bir kitap çok popüler olabilirdi. Haklıydı!

Sir Hugh'un fikirleri, bir araştırma ajansi işleten Norris ve Ross McWhirter'ın daha sonra Guinness Rekorlar Kitabi adını alacak olan kitabi derlemesiyle hayata geçti. Ilk sayı 27 Ağustos 1955'de çıktı ve aynı yılın Noel'ine kadar Ingiltere'de en çok satanlar listesinin başına yerleşti.

O zamandan bu yana Guinness World Records™ dünya rekorları alanında herkes tarafindan bilinen global liderliğini sürdürüyor. Guinness World Records, anlaşılırlık ve gerçekliğe yaptığı aynı yatırımla, dünya rekor bilgi bankasını toplayan, onaylayan, akredite eden, ve sunan tek girişimdir.

Rekor Yönetim Ekibi her Guinness Rekoru'nun doğruluğunu ve güvenilirliğini garantilemek amacıyla son derece dikkatle izlemekte, tarafsızlığından ve dürüstlüğünden asla taviz vermemektedir. Bir olayın bir Guinness Rekoru olabilmesi için denenmesi, onaylanması ve en ufak bir şüphe götürmemesi gerekmektedir.

Kitabın kendisi bir rekortmen olmaya devam etmektedir. 100 farklı ülkede ve 37 dilde 100 milyonu aşan satış rakamlarıyla Guinness World Records™ dünyanın en çok satan telifli kitabıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder