14 Nisan 2014 Pazartesi

Eğirdir’de Gezilecek Yerler

IMG Ust

Eğirdir’de Gezilecek Yerler

 
Eğirdir İlçesi : Isparta ilinin, hatta Göller bölgesi’nin turizm merkezidir. Gerek tarihi zenginlikleri gerekse doğal zenginlikleri açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Eğirdir Gölü’nün ve bölgenin doğal güzellikleri her yıl artan sayıda yerli ve yabancı turisti ilçeye çekmektedir. Sürekli gelişme kaydeden turistik tesisler ve ev pansiyonculuğu ilçeye gelen turistleri ağırlayacak kapasitededir.
 
İlçeye bağlı Barla Kasabası doğal plajlarının yanı sıra, dinsel turizm potansiyeli ile dikkati çeken bir yerleşim birimidir.

Yeşilada: Eğirdir’in en güzel turizm bölgesidir. Yerli ve yabancı turistlere hizmet veren ev pansiyonculuğu gelişmiştir. Balık lokantaları da Yeşilada’ya uygun bir renk katmaktadır.
 
Yeşilada da doğa güzelliklerinin yanında tarihi zenginliklerde bulunmaktadır. Aya Stefanos Kilisesi bunlardan biridir. Önceleri koruma altına alınan ahşap evler, yerlerini yeni yapılara terketmektedir. Bu tarihi mahallede Müslahattin Dede ve Eflatun Dede Türbeleri de ziyaretçi çekmektedir.

Çamyol: Eğirdir - Sütçüler karayolu üzerinde 15. kilometrede yer alan orman içi dinlenme tesisidir. İnsana ferahlık veren temiz orman havasının bulunduğu tesiste içme suyu ve piknik yapmak için gerekli olan düzenlemeler yapılmıştır.
 
 Altınkum Plajı : Eğirdir Tren İstasyonunun altında bulunan plaj ince kumlu olup, gölün yüzmeye en elverişli yeridir. Soyunma kabinleri, duşu, gazinoları, büfesi, elektriği, telefonu mevcuttur. Altınkum Plajında 50 çadır kapasitesi olup, ayrıca kiralık bungalovlar da vardır. Kıyıdan 200 metre uzaklaşıldığı halde boyu geçmeyen sığlığıyla güvenli bir plajdır.

Bedre Koyu: Eğirdir Barla yolu üzerinde merkeze 11 kilometre mesafede, 1500 metre sahil şeridi olan güzel bir dinlenme yeridir. Soyunma kabinleri, gazinoları, umumi mutfakları ve kampingleri vardır. Bedre koyu da oldukça sığdır.
 
Mağaralar: Eğirdir İlçesi’nde araştırılmış mağaralardan İnönü, Damlataş, Kocakır, Kapız İni, Su İni, Belbaşı ve Culak mağaraları yer almaktadır.
 
Akpınar Köyü: Son yıllarda sahip olduğu coğrafi konumu ve Eğirdir’in doyumsuz manzarasının seyredilebileceği en güzel noktalardan biri olma şansına sahip olması bakımından yerli ve yabancı turistlerin ilgisini toplamaya başlayan yerlerden biridir.
 
Çandır Kanyonu ve Kral Yolu: Yazılı Kanyon ve Çandır, Eğirdir’e 60 km uzaklıkta 600 hektarlık bir koruma alanıdır. Adını akarsu boyunca devam eden Kral Yolu üzerindeki yazıdan alır. Berrak buz gibi su, yeşil bir orman ve heybetli kayalar bölgenin tipik özelliğidir.
 
Davraz Kayak Merkezi: Davras dağı Isparta ile Eğirdir arasında kalan alanda 2637 m. yüksekliğindeki bir dağdır. Tüm yöre, Toroslar‘ı geçtikten sonra ortaya çıkan yüksek bir yayla görünümündedir. Davras Dağı, tek zirveli bir dağ ve özellikle alternatif kış sporları yönünden önem taşımakla beraber Davras’ta yapımı 1997 yılında bitirilen Kayak Evi, 20 odası ve 50 yatağı ile gelen ziyaretçilerin rahatı için hizmet vermektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder