6 Nisan 2014 Pazar

En Başarılı 10 Hükümdar

En Başarılı 10 Hükümdar  

1200 yıllık Dünya tarihinin en başarılı 10 hükümdarı… Hükümdarlar , başarıları ve imparatorlukları ile ilgili kısa bilgiler listemizde…
10
Sultan Murad
10
Fatih’in babası II. Murat. İmparatorluğu devraldığında devlet yaralarını halen saramamıştı.Sultan Murad uyguladığı siyasetle, saltanat suresince İmparatorluğu eskisinden çok daha güçlü bir konuma getirdi. Hükümdarlığı süresince 2 haçlı sefer gerçekleştirdi. 2 seferi de kazandı.Ünlü tarihçi Grenard da Murad için şöyle diyor: “1. Murad, Osmanlı imparatorluğunun mimarı ise, 2. Murad da, İmparatorluğun ikinci banisidir (kurucusudur).”
9
Orhan Gazi
9
Osmanlı devleti Orhan Gazi devrinde kurumlaşıp, dünya devletleri arasındaki yerini almıştır. Orhan Gazi başarıları kadar iyilikseverliği ile de tarihte adından bahsettiriyor. Orhan Gazi’nin  fethettiği yerlerdeki fakirlere kendi eliyle yardım ettiği kayıtlarda yer alıyor.
8
Sultan Arpaslan
8
Sultan Arplaslan imparatorluğu devraldığında,Selçuklular iyi bir durumdaydı. Sultan Arpaslan ise durumu daha da iyiye götürdü. Onun döneminde Selçukluları yenebilecek bir güç dünya’da bulunmuyordu.
7
Sultan Tuğrul
7
Selçuklu Devletinde bozulan düzen ve nizamı düzeltti. Sonra birbirinden başarılı fetihlere imzasını attı. 1040 yılında Gaznelilerle yaptığı Dandanakan savaşını kazanarak Selçukluların üstünlüğünü sağladı. Tuğrul Bey’in o dönem sufilerle yakınlaştığı söyleniyor.
6
Satuk Buğra Han
6
İlk Müslüman Türk devleti olan Karahanlıların hükümdarıydı. Ondan önce Karahanlılar devleti sıradan bir devletken,Satuk Buğra Han sayesinde devlet çok güçlenmiştir.
…Reklam arası…
5
Gazneli Mahmut
5
Kurduğu devlet olan Gazneye adını veren büyük bir hükümdardır.Gazneli devleti onu devrinde dünyanın en güçlü devleti konumuna ulaşmıştır. Kendisinden önce, Karahanlılar devletinde olan dünyanın bir numaralı devleti unvanını, Gazneli Mahmud ele geçirmiş; ordusu da dünyanın en büyük ordusu olmuştur.
4
Murat Hüdavendigar
4
Osmanlı Devleti’nin 3. padişahıydı. Osmanlı onun devrinde imparatorluk olmuş, çağının tek süper gücü konumuna gelmiştir. Sultan Murat, saltanatı süresince 37 savaşa katılmış, hepsinden de zaferle ayrılmıştır.
3
Osman Gazi
3
Ünlü Osman Bey…Tarihin en büyük İmparatorluğu olan Osmanlı devleti’nin kurucusu. Aynı zamanda da çok önemli bir kişiliğe sahipti. Devletin kurulum aşamasında bile devlet hazinesinden hiç maaş almayan liderin geçimini babasından kalan sürülerin geliri ile sağladığı biliniyor.
2
Yavuz Sultan Selim
2
Yavuz Sultan Selim tarihin en önemli liderlerinden biridir. Sert kişiliği,kimsenin gözünün yaşına bakmayışı onu korkulan ve çekinilen bir lider yapmıştır.Asya ve Afrika’daki fetihleri Osmanlı’yı gerçek bir imparatorluk devleti haline getirmiştir.
1
Fatih Sultan Mehmet
1
Fatih Sultan Mehmet tarihin tartışmasız en başarılı hükümdarı… Fatihin Bizans’ın fethi ile başlayan başarıları zamanla öyle bir duruma geldi ki tüm dünya Fatih Sultan Mehmet’e hayranlık duymaya başladı. Aslında Fatih Sultan Mehmet’in saltanatı, diğer dünya hükümdarlarının sonu olmuştur.
 
http://www.listemiste.com/en-basarili-10-hukumdar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder