8 Nisan 2013 Pazartesi

Kayısı'nın faydaları

kays
 

Kayısı

Ülkemizde pek çok çeşidi ile yetiştirilen bir meyve cinsidir. A, B, C ve P vitamini açısından zengindir. Bol miktarda demir içerir. Magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından zengindir.
Besleyici ve iştah açıcıdır.
Kansızlığa iyi gelir.
Kansere karşı koruyucudur.
Yorgunluğu giderir.
Gelişim bozukluklarına karşı koruyucudur.
Çocuklara mevsiminde bol bol yedirilmelidir.
Cildi nemlendirir ve besler.
Kemiklerin sağlam olmasında önemli yeri vardır.
Mide ülseri olanlara tavsiye edilir.
Kalp kaslarını kuvvetlendirir.
Taze ve kuru olarak tüketilebilmektedir.


Kaynak:Bitkiblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder