18 Nisan 2013 Perşembe

İSLAMİYETİN MERKEZİ MEKKE’DE KAYBOLAN TARİHİN İZLERİ

İSLAMİYETİN MERKEZİ MEKKE’DE KAYBOLAN TARİHİN İZLERİ…MEKKE ARTIK İNANÇ MERKEZİ DEĞİL!!!!.. KAZANÇ MERKEZİ OLARAK YENİDEN İNŞA OLUYOR.

TÜRK BİLİM DÜNYASININ YAYINLARI
İSLAMİYET ÖNCESİ
İslamiyet öncesinde- (milattan önce) burada bulunan yazıtlar runik yazılardır, bu bölgeden avrupadaki müzelere götürülen eserler sergilenmektedir.

Mekke balbalı ve Kuzistan -Haftel Kaşkay mezar taşı.

AfroAsiyatik balbal ve yazıtları.

.
İSLAMİYET SONRASI:
.

Tenim.
.

Sürre alayı ve askerler.
“Kartal’dan hareket eden Surre Alayı, Şam’a kadar at, katır, veya merkeplerle giderler, orada (Şam’da) deveye binerlerdi. İstanbul Mekke arasındaki yol, yayalar ve binek hayvanları için henüz bir güzergâh (hat) halinde idi.
1-OSMANLALAR ZAMANI ÖNCESİ VE OSMANLILAR ZAMANI
İslamiyet sonrasında bölgenin osmanlılardan alınana kadar bölgedeki tarihi ve kültürel yapılar korunmuştur.
Bu tarihlerde bölgeden çekilen fotoğraflar bölgedeki kültürlerin yaşatıldığını göstermektedir.
Gerek Kabe’de gereksede antik mezarlarda herhangi bir tahribat yoktur.

Ecyad Kalesi, Mekke’de 1781 tarihinde yapılan, 2002 yılında Suudi Arabistan tarafından yıkılan Osmanlı kalesi.
Ecyad Kalesi, Kabe’nin asi kabilelerden savunmasına yardımcı olmak üzere yapılmış, I. Dünya Savaşı’nda Türk Garnizonu olarak kullanılmıştır. Kabe’ye hakim bir tepede 23 dönümlük arazi üzerine inşa edilen kale Ocak 2002′de Suudi Arabistan hükümeti tarafından yerine otel yapılmak amacıyla yıkılmıştır. Ebrac el Beyt (Evin burcları) kuleleri adı verilen gökdelen oteller Fransız ACCOR grup tarafından işletilmektedir.
Kalenin yıkılmasıyla Mekke’deki 500 yıllık Türk hakimiyetinden geriye Sultan Abdülaziz ve II. Abdülhamit tarafından Kabe’nin etrafında inşa edilen revaklar dışında eser kalmadı. Olay Türkiye’de tepkiyle karşılandıysa da kalenin yıkılmasına engel olunamadı.
.

Mekke’deki 500 yıllık Türk hakimiyetinden geriye Sultan Abdülaziz ve II. Abdülhamit tarafından Kabe’nin etrafında inşa edilen revaklar dışında eser kalmadı. Olay Türkiye’de tepkiyle karşılandıysa da kalenin yıkılmasına engel olunamadı.

Mescid-i Nebevî Hicret’ten sonra Medine’de Muhammed bin Abdullah ile ashabı tarafından inşa edilen, Muhammed’in kabrini ihtiva eden mescid. Nebevî sözcüğü Arapça’da “peygambere ait” anlamına gelir. Dolayısıyla tamlamanın anlamı Peygamber Mescidi’dir. Mekke’de bulunan Mescid-i Haram’dan sonra Müslümanlara göre ikinci en kutsal mescittir.
.

Kubbe-i Hadra -”Yeşil kubbe” anlamına gelir; mescidin yeşil kubbesine verilen addır.
.

Tahire-Hatice ( d. yaklaşık 555 – ö. 619), İslam peygamberi Hz.uMuhammed’in ilk eşidir. Müslüman olmadan önceki adı Tâhire idi.
Hz.Hatice Mz.uMuhammed ile evlendiğinde 40 yaşında idi. Babasının adı Hüveylid, annesininki Fatıma’dır. Hz.Hatice’nin amcazadesi ise Varaka Bin Nevfel’dir. Hz.Muhammed’in soyu baba tarafından Kusay, anne tarafından Lüey sülâlesiyle birleşmektedir.
.

Cennet’ul Bâkîyye Mezarlığı, Suudi Arabistan’ın Medine kentinde yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan bir mezarlıktır.
Bu mezarlık, Mescid-i Nebevi’ye çok yakın bir noktada ve doğu tarafındadır. Müslümanların Medine’de ikamet ettikleri süre içinde, Peygamberin ve iki vezirinin kabirlerinin ziyaretten sonra, her gün Cennet’ul Baki Mezarlığı’nda yatan, ashab-ı kiramın ve diğer müslümanların kabirlerini ziyaret etmeleri müstehaptır.
.

Cennet-ül Mualla, Mekke’nin en eski mezarlığıdır. Hac esnasında ölenler de buraya gömülmektedir
Bu eski mezarlıklarda görülen mezarlar bir asya mezar geleneğidir.

Tupkargan – Tupkaragan (Tup kurgan) Türk Tarihi hazinesi

.
2-OSMANLILARDAN SONRAKİ YENİ DEĞİŞİKLİKLER
.
Fakat bu gün Kabe’ye giden insanlar eski kültürlerin yok olduğunu ve bu kültürlerin sadece fotoğraflarda kaldığına şahitlik etmektedir.
Bu eserlere ne oldu !!!…
Neden bu eserler yok edilmektedir…
Neden bu eserler korunmamaktadır.
.
.VE…….BUGÜN..YARIN OLACAKLAR.
HZ EBUBEKİR, HZ HAMZA’NIN MESCİDİ İLE HZ OSMAN’IN EVİ DE YIKILIYOR

Kral Abdullah ve Turizm ve Antik Eserler Komisyonu Başkanı Prens Sultan bin Salman’ın Mekke ve Medine bölgelerindeki tarihi eserleri korumaya yönelik açık emirleri olmasına rağmen, buldozerlerin tarihi Mekke’nin dokunulmamış son mahallesine de eriştiğini dile getiren yazar, Hacle mahallesinde yıkım çalışmalarına başlayan buldozerlerin, 9 otelle birlikte Mekke’nin yerel sanat ve sanayi zenginliğini yansıtan 850′den fazla dükkanı, bazıları Peygamber zamanından kalma su kuyularını, Hz. Hamza, Hz. Ebubekir mescidlerinin de içinde olduğu bir çok tarihi mescidi, Hz. Osman’ın evini, tarihi geçitleri ve Kur’an okullarını da yıkacağını söyledi.http://hacforumu.com/index.php?topic=902.0
.
MEKKE ARTIK İNANÇ MERKEZİ DEĞİL!!!!.. KAZANÇ MERKEZİ OLARAK YENİDEN İNŞA OLUYOR

Kaynak:http://turkbilimi.com/?p=13504

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder