11 Ekim 2012 Perşembe

KIRŞEHİR'DEN KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK




        Kırşehir'den bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dualarla yolcu edildi. Kırşehir'den 2012 yılı hac organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi uğurlandı.

      Kırşehir'den bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dualarla yolcu edildi. Kırşehir'den 2012 yılı hac organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi uğurlandı.
115 kişilik ilk hacı kafilesi dün saat 10.30'da Cacabey Camii önünde düzenlenen uğurlama töreni ile hareket etti.
Müftü Mustafa Balık, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kaman Müftüsü Metin Arcaklıoğlu ve Kafile Başkanı İl Vaizi Erol Kılıç ile hacı adaylarının yakınlarının katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı.
Bu yıl hacca din görevlisi olarak gidecek Çiçekdağı ilçesinde görev yapan Bünyamin Bahçeci ve ilimiz din görevlilerinin yaptığı program vatandaşlar tarafından beğeni ile takip edilirken, törende hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Müftü Mustafa Balık, "Bu yolculuk herkese nasip olmayan bir yolculuktur. Bu yolculuk kainatın efendisinin yanına giden bir yolculuktur. Rasulullah'ın misafiri olarak o mübarek beldelere gidiyoruz. Kutsal topraklarda vaktinizi ibadetle geçirin, oralara gitmek isteyip de gidemeyen kardeşleriniz için o kutsal topraklarda bol bol dua edin. Siz değerli hacı adayları ülkemizin birer elçisisiniz. Buna göre davranın, ülkemizi en iyi şekilde temsil edin. Hac vazifesi kutsal bir vazifedir. Oraya gidenlerin kardeşlik duyguları, kardeşlik muhabbetleri artar. Bu yolculuk bizleri madden ve manen, annemizden doğduğumuz günkü gibi günahlardan arınarak dönmek için temiz kılacak bir ibadettir. Rabbim herkese o kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin" dedi.
İl Vaizi Erol Kılıç'ın kafile başkanlığını yaptığı görevliler dahil toplam 115 kişiden oluşan hac kafilesinin önce Mekke'ye daha sonra da Medine'ye geçeceği öğrenilirken, hacı adayları 19 Kasım Pazartesi günü ülkemize geri dönecekler.
Bu arada ilimizden kutsal topraklara gidecek 130 kişiden oluşan ikinci hacı kafilesi de 17 Ekim Çarşamba günü uğurlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder