22 Ekim 2012 Pazartesi

AŞIK OLDUNUZ MEKTUPMU YAZACAKSINIZ SİZE 6 KOLAY ADIM

ZêH!rL! $!NéK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Aşk Mektubu nasıl yazılır? 6 Kolay adım


        Sevgilinize/eşinize onun için neler hissettiğinizi anlatmak istiyorsunuz ancak boş gözlerler ekrana bakmaktan başka bir şey yapamıyor musunuz? Ya da birkaç satır yazdıktan sonra her seferinde olmamış diyerek siliyor musunuz? Sevdiğiniz kişiye onun hakkında neler hissettiğinizi anlatmak neden bu kadar zor ki? Doğru kelimeleri seçmekte mi zorlanıyorsunuz? Ya da sadece beceremiyor musunuz? Kelimelerin size engel olmasına izin verip bu niyetinizden vazgeçmeyin sakın.
Herkes sevilmek ister. Hayatın keşmekeşinin içinde aslında bizim için çok önemli olan ilişkimizi bazen ikinci plana atabilir ve sevgililerimizin ya da eşlerimizin nasılsa bizim onlar için ne hissettiğimizi bildiklerini varsayarız. Ama üzücü olan şudur ki çoğunlukla biz göstermediğimiz müddetçe onlar bunu bilmezler.
İşte belki siz de bunu fark ettiniz ve sevgilinizi mutlu edecek sizin de yazmaktan gurur duyacağınız bir aşk mektubu yazmaya karar verdiniz. Nereden başlayacaksınız? Eğer nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız aşağıdaki tavsiyeler size çok faydalı olabilir.
1. Önce sevgilinizde sevdiğiniz 5 şeyi yazın ve olabildiğince detay verin. Yani mesela sadece iyi ya da nazik biri olduğunu yazmak yerine bunu örnekler ile anlatın. Mesela restaurantlarda garsonlara iyi davranıyordur ya da mahallenin esnafı ile iyi ilişkileri vardır. Bunlardan bahsedebilirsiniz.
2. Onun yaptığı ve sizin çok sevdiğiniz 5 şeyi yazın ve örneklendirin. Mesela geçen gün siz çok üzgün olduğunuzda size sıkıca sarılıp teselli etmiş ya da beklediğiniz terfiyi alamadığınızda sizi keyiflendirebilmek için özel bir yemek pişirmiş olabilir. Bunun gibi şeylerden bahsederek detaylandırın.
3. Yukarıda yazdıklarınızın içerisinden 3’er tanesini seçin ve mektubunuzun içine yedirin. Senin şöyle şöyle olmanı/yapmanı seviyorum diye başlayıp ilk maddede yazdıklarınızdan bahsedebilir sonra da “şöyle şöyle yaptığında çok mutlu olmuştum” diye devam ederken ikinci maddedeki şeylerden bahsedebilirsiniz. Onun yaptığı şeylerin size ne hissettirdiğini ve ona ne kadar minnettar olduğunuzu yazmayı ihmal etmeyin.
4.Mutlaka önce taslak olarak bir şeyler yazın ve daha iyisini yazabilmek için birkaç defa üzerinden geçin. Birkaç gün sonra yeniden üzerinden geçin, belki o arada aklınıza daha güzel şeyler gelebilir.
5. Özel bir mektup kağıdı satın alın ve mektubunuzu el ile yazın. El yazınız mükemmel değilse endişe etmeyin sonuçta bu size dair bir şey ve sevgiliniz harcadığınız emeği takdir edecektir. Eğer el yazınızın okunamayacak kadar kötü olduğunu düşünüyorsanız bir başkasına da yazdırabilirsiniz (mesela bir kaligrafa). Elinizden hiçbir şey gelmiyorsa Garamond Italik gibi biraz daha romantik bir fontla bilgisayarda da yazabilirsiniz ama el yazısı ile yazılmış bir mektup her zaman daha kıymetlidir. Ne kadar emek verirseniz sevgiliniz için o kadar değerli olacaktır.
6. Mektubu sevgilinize nasıl ulaştıracağınızı düşünün. Gizlice çantasına mı atacaksınız? Yastığının altına mı koyacaksınız? Açtığında yanında olmak istiyor musunuz? Eğer tepkisini görmek isterseniz en iyisi elden vermektir. Küçük bir hediye eşliğinde (çikolata ya da mesela bir buket çiçek gibi) mektubunuzu verebilirsiniz. Ama önemli olan hediye değil mektup olmalıdır o yüzden hediyenin çok ön plana çıkmaması gereklidir.
Eğer hali hazırda birlikte olduğunuz sevgilinize değil de ayrıldığınız sevgilinize mektup yazmak istiyorsanız o zaman durum farklıdır. Bu konuda http://goo.gl/vqfaa adresindeki makaleyi okuyabilirsiniz.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder