19 Ekim 2012 Cuma

GRİP NASIL OLUŞUR,TEDAVİSİ NEDİR ?




              Grip, virüslerden kaynaklanan bir hastalıktır. Bulaşıcıdır. Hava ve temas yolu ile bulaşır.
Hasta, öksürdüğünde veya hapşırdığında milyonlarca virüs havaya yayılır. Sağlıklı insanlar hava yoluyla bu virüsü alır.

            Hasta kişi ile yakın temas veya hasta kişinin dokunduğu yerlere (kapı kolu, telefon masa, merdiven korkulukları vs.) sağlıklı insanlar temas ettiklerinde de virüsü alır.
Bu hastalıkta eller çok önemlidir. Vürislerin vücuda girişini engellemek için, ellerimizi mümkün olduğunca ağız, burun ve gözlerimize götürmemeliyiz. Ellerimizi sık sık yıkamalıyız.
Grip Kendini Nasıl Gösterir?
Grip Belirtileri:
          Hastalık, halsizlik, yorgunluk, ve ateş ile başlar. Yüksek ateş olduğu durumlarda titreme nöbetleri, görülebilir. Göz yuvalarında ve alında ağrı; kol ve bacak gibi organlarda halsizlik olur. Gıcık şeklinde öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı da gribe eşlik eden belirtilerdir.
Grip Tedavisi Nasıl Yapılır?
Grip Tedavisi:
           Bu hastalık, virüslerden kaynaklandığından bir tedavisi yoktur. Virüsler antibiyotiklerden etkilenmediğinden herhangi bir antibiyotik tedavisi de işe yaramaz. 1 haftalık bekleme süresinin ardından iyileşme kendiliğinden görülür.
Hastanın kesinlikle dinlenmesi, bol sıvı tüketilmesi gerekir. Özellikle sıcak içeceklerin tüketilmesi faydalıdır. Grip Hastalığı sürecinde, destekleyici şifalı bitkiler ile yapılan bitki çayları oldukça faydalıdır. Sıvı tüketimi salgıları artıracağından burun ve ağız salgılarına geçen virüs de hızla dışarıya atılabilecektir.
Vitamin desteği hastalığın hafif atlatılmasını sağlayabilir. Bol meyve tüketilmelidir. Çok düzenli ve vitamin ağırlıklı beslenilmelidir.
Öksürük baskılayıcı ilaçlar oldukça faydalı olacaktır. Bütün bunlara ilaveten ağrı kesici ateş düşürücü ilaçların alınması da gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder