5 Nisan 2013 Cuma

Kadınlar Neden Aldatır?

Kadınlar Neden Aldatır?
 
Erkeklerin eşlerini aldatması hep gündemde ve konuşulur. Erkeğin bu aldatmayı " nasıl bir kadınla" yaptığı ve kim olduğu önemsenmez. Erkek bu işi " diğer bir kadınla" yapmaktadır. Bu diğer kadınların bir kısmı da tıpkı erkek gibi evli bir kadındır.
Erkeklerin aldatması üzerine epey araştırma ve spekülasyon yapılmaktadır. Kadınların aldatması biraz gizli kalmaktadır. Çünkü,kadınlar erkekler gibi bunu bir övünme veya "skor" meselesi haline getirmezler.Erkekler "ne kadar erkek" olduklarını "beraber oldukları kadın sayısının çokluğuyla" ölçerler. Kadınlar istisnalar hariç tek bir erkeğe bağlanırlar. Onların "skor" derdi yoktur. Onlar duygu,sevgi,aşk sonra da sex ararlar.
Tek eşliliğe inanan ( monogam ) kadın nasıl olurda erkeğini aldatır ? Sebepleri nelerdir ?
Birliktelikte sevgi, aşk,romantizm,heyecan,sürpriz arayan çoğunlukla kadındır. Erkek için eve giderken eşine çiçek götürmek,özel günlerinde(doğum günü,evlilik yıldönümü) hediyeler almak basit ve gereksiz geliyorsa; yağmurlu havada yürümek,ormanda koşmak,el,ele tutuşmak bir şey ifade etmiyorsa ; erkek eşine,kadınına duygusal olarak ulaşmıyor yetemiyor demektir.Bu duygular yok olamayacağına göre, şartlar ortam elverişli ise kadın eşini, sevgilisini aldatabilir.
Bazı erkekler "seni seviyorum" demekten çekinir yada sanki kadına karşı küçülecekmiş gibi bir komplekse kapılırlar. Oysa kadınları sık, sık duymak istediği bir sözcüktür. Kadın erkeğin eve geldiğinde güler yüzlü, sempatik olmasını kendisine sarılıp, öpmesini bekler, bazen işte iken "eşini hatırlayıp" telefonla aramasını bekler. Erkeğin kadının her türlü duygusal taleplerine ; "işim çok yoğun,bunca iş arasında arasın,da bunları nasıl düşüneyim, ben kimin için çalışıyorum" şeklinde yanıt vermesi kadınları üzmekte ve hayal kırıklığı yaşatmaktadır.
Kadınlar bu tarz bir yaklaşımda "işin kendilerine tercih edildiğini" düşünürler. Doğrudur,da... Erkek bilmez,ki; veya işin-paranın,statünün verdiği hazla , tatminle düşünmek işine gelmez,ki, kadın önce ilgi-sevgi-şevkat ister.
Zamanla "işini ikinci planda" tutan bir erkekle bir duygusal ilişkiye girebilir. Durum ortaya çıkınca da erkek kadını nankörlükle suçlar " yediğin önünde, yemediğin arkanda, bir dediğini iki etmedim, her şey aldım demek,ki seni şımartmışım" şeklinde "hayretini" dışa vurur.
Diğer bir aldatma nedeni de kadına sürekli uygulanan sözel ve fiziksel şiddettir. Yaptıkları küçümsenen , aşağılanan, sürekli dayak yiyen bir kadın; günün birinde kendisine iltifat eden " adam yerine koyan" sevgi sözcükleriyle hitap eden bir erkeğe "tesadüf" edebilir. Böylelikle kendisine güven gelir. Sürekli eleştirilen kadın kendisini yetersiz , değersiz hisseder, onu "onere" eden, değer veren birisi bir ilişkiyi başlatabilir. Böylelikle hem fiziksel olarak gücü yetmediği erkekten intikam alır, hem,de "işe yaradığını" keşfeder...
Erkek tarafından aldatılan kadınların bir kısmı " misilleme" olarak eşini aldatıp "eşit" konuma geçer. Ve ancak o zaman rahatlarlar. Bir kısmı bunu bir kere yapar ve bırakır. Bazıları eşi devam ettiği sürece yapar. Diğerleri ise bu "yeni dünyadan" kendilerini kurtaramazlar.Sürekli eşini aldatan erkeklerin bazıları; suçluluk duygusu ve vicdan azabı çekmemek için eşlerini bir şekilde aldatmaya teşvik ederler. Cinsel sapıklığa yatkın olanlar ise, eşinin değişik partnerlerle olmasından ve eşinin onlarla nasıl yatıp-kalktığını anlatmasından zevk alırlar. Bunlarda eşlerini bilerek bu yola iten grupta yer alırlar.
Kadının bulunduğu çevresi ve şartları bu tür ilişkilerle iç içeyse; zamanla özenti,eğilim ve "deneme" merakı uyanabilir. Aldatmanın sıradan olduğu ortamlarda rahatlıkla bu gerçekleşebilir. Bu aile çevresinde olabilir,eş-dost-akraba veya arkadaş, iş yeri çevresinde olabilir.
Ekonomik yoksunluk nedeniyle eşini aldatıp "para kazanan" kadınlarda vardır. Bir bölümü ihtiyacı kadar aldatır. Bir kısmı bastırdığı her şeyi ortaya çıkarıp tatmin olmak için daha sık aldatır. Dünyevi yaşama dair fazla hırsı ve beklentisi olan kadın "para ve güç" elde etmek için eşini aldatabilir.
Diğer yandan sosyal statü değişimi ve yeni bir ortam, yeni bir yaşam anlayışına girmekse aldatmaya yol açabilir.Kadın yapamadığı,bastırdığı aldatma dürtüsünü bu yeni ortamın rahatlığıyla gerçekleştirebilir.Kadının ekonomik özgürlüğünü kazanıp, erkeğinin "önüne geçmesi" bazı kadınların "uyuyan dürtülerini" gıdıklayabilir.
Evlilik yaşının çok erken olması, kalabalık aile içinde yaşama, eşiyle rahat ve huzurlu bir ortamda aşk yaşamayan kadınlarda aldatabilir. Kalabalık aile modelinde kadın eşiyle rahat ve özgür "oynaşamaz,cilveleşemez,sex yapamaz." Özellikle, birde ağır sorumlulukları varsa cinsellik ve kadınlığı ikinci plana itilir. Günün birinde bu yönlerine vurgu yapan ve uyandıran bir erkek kadına cazip gelebilir...
Diğer yandan sex yaşamında erkeğin bencil davranması ve kadını düşünmemesi de aldatmaya itebilir. Bazı kadınlar erkeği cinsellik dışında "iyiyse" bunu pek önemsemezler. Ama hem kaba-saba bencil,hem de sekste eşini tatmin edemiyorsa aldatma olabilir.
Erkeklerin kadının cinsel uyarı bölgelerini çok iyi öğrenmesi gerekir. Kendisini tutmasını ve kadını hazırlamasını bilmelidir. "Kendi işini bitirip" eşine sırtını dönen erkek bir gün "sırtından vurulabilir."
Bazı erkeklerin pasif kişiliksiz olması da kadını güçlü dirayetli bir erkeğe itebilir. Peyami Safa şöyle der: " Her kadın kendisinden güçlü ve kendisine sahiplenecek bir erkeğe sahip olmak ister."
Kadınların eşlerini aldatmalarının önemli bir nedeni de hastalıklardır. Bazı ruhsal ve fiziksel hastalıklar kişiyi aldatmaya itebilir. Depresyon geçiren bir kadın çektiği acıyı yalnızlığı gidermek için (eşiyle de biraz sorunluysa) başını alıp gittiği bir parkta,kafede , tatilde tanıştığı biriyle veya chatta tanıştığı biriyle çıkabilir ve eşini aldatabilir.
Veya düşünce-duygu ve davranışları aşırılığa,taşkınlığa giden "manik" bir hastada hiçbir kural tanımadan eşini aldatabilir. Çünkü manik hasta çok konuşur,uyumaz, sürekli gezer,çok alış-veriş yapar, çok girişken ve sevecen olur, aşırı sekse düşkün olur...
Kişilik bozukluklarında Borderlayn,Histerik ve Psikopat kişiliklerde eşlerini zaman, zaman aldatabilir.Zekası zayıf ve telkine yatkın insanlarda bu yola girebilirler.
Kullanılan bazı ilaçların etkisiyle cinsel güç artıp kişiyi değişikliğe itebilir. Veya aşırı üstrojen hormonu salgılayan bir tümörde kadını hiperseksüel yapıp, aldatmaya sürükleyebilir.
Alkol ve uyuşturucu bağımlısı bazı kadınlarda zamanla kişilik erezyonları ve değer yargılarında aşınma olduğundan aldatma daha kolay olabilir.
Veya çoğul kişilik bozukluğu olan bir kadın kişiliklerinden biriyle aldatmayı gerçekleştirebilir...
Diğer yandan temporal epilepsi bir insanda nöbeti esnasında böyle bir şey yapabilir ve hatırlamayabilir.
Neticede, aldatma insanda olabilen bir özelliktir. Kadınlar daha az aldatırlar. Genetik özellikleri, toplumsal yargılar ve baskılanmalarından dolayı "erkeklere yetişemezler"
Duygusal-cinsel-sevgi anlamında tatmin olan bir kadın; değer yargıları oturmuş kendisinden emin ve olaylara nasıl tepki vereceğini bilen bir kadın da aldatmayı düşünmez...


Hangi kadınlar ya da hangi durumlarda kadınlar aldatmaya eğilimli olurlar:
-Aile baskısıyla,gönülsüz evliliklerde.
-Kalabalık aile ortamlarında eşiyle yeterince baş başa kalamama durumlarında.
-Pasif,güvensiz ve sorumluluk almayan erkekle evli olanlar.(Saygı kayboluyor.)
-Eleştiren, aşağılayan,fiziksel şiddetesık sık baş vuran koca.
-Sevgi ve saygı göstermeyen,özel günlere önem vermeyen koca.
-Aile çatışmalarında her halükarda ailesini tutan koca.
-Eşi tarafından aldatılmışsa.
-Kocanın sürekli alkol yada başka bağımlılık yapıcı madde kullanması,kumar,kahve ve kıskançlığın olması.
-Erkeğin uzun süre evden ayrı kalmaları askerlik,iş yaşamları gereği 6 ay,1 sene yurt dışında çalışanlar.
-Erkeğin başka kadınlara ilgi-sevgi gösterip eşine göstermemesi.
-Erkeğin öz bakımına dikkat etmemesi(Ağız kokusu, ter,tırnak kiri,iyi giyinmeme.)
-Erkeğin cinsellikte bencil davranması(Romantizm ve aşk oyunlarının olmayışı.)
-Uzun süre baskı altında kalan kadının,ekonomik ve statü olarak yükselmesi durumlarında.
-Etrafında eşini, sevgilisini aldatan arkadaşların olması.
-Ruhsal hastalıklar döneminde(Depresyon,mani)Kişilik bozukluklarında.
-Kişiliği bozabilen beyin tümörü gibi fiziksel ve hormonal hastalıklar.(Aşırı östrojen hormonu salgılayan tümörler.)
-Gençliğinde karşı cinsle hiç flört etmemiş ve ilk flörtü veya aşkı eşi olan bayanların bir kısmı.
-Cinsel açıdan tatminsizlik,sürekli erkeğin eve geç gelmesi.
-Eşini aşırı kıskanması ve baskı altına alması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder