5 Ekim 2013 Cumartesi

RESMİ BELGELERDEKİ UFOLAR

RESMİ BELGELERDEKİ UFOLAR


resmi belgeler ufo 1

VELASCO'NUN UFO TANIMI: Fransız hükümetinin gökyüzündeki tanımlanamayan cisimleri araştırmak üzere kurduğu GEIPAN programının 1984'ten 2004'e kadar başkanlığını yapan Jean Jacques Velasco, UFO'lar hakkında şunları söylüyor: "Dünya çapında karşılaştığımız durumlardan edindiğimiz bilgiler ışığında UFO'ların ya da maddesel cisimlerin varlığı olanak dışı değil. Ciddi karşılaşmalar oldukça az olsa da, olağan üstü özellikleri ve yarattıkları fiziksel efektler, bu cisimlerin varlığını şüphesiz doğrulamakta. Bu ciddi vakalar gösteriyor ki, UFO'ların varlığı sorgulanamaz bir gerçek artık. UFO'lar yapay ve kontrol edilen cisimler gibi görünüyor. Teknolojide en gelişmiş ülkelerde bile ürettiklerimizden çok farklı bir bilime sahip oldukları açık. Askeri bir uçakla karşılaştıklarında manevralarımızı tahmin edip rahatlıkla kaçabiliyorlar, ki bu da UFO'ların bir çeşit zekanın kontrolü altında olduğunun açık bir göstergesi." Foto: Costa Rica 1971
resmi belgeler ufo 2
UÇAKTAN BİR FOTO: İlk fotoğrafın geniş açılı orjinali. Büyük fotoğraf gölün üstündeki cismi ve soldaki kıyıyı açıkça gösteriyor. 1971 yılında bir Kosta Rika harita uçağı tarafından 17 saniyede bir otomatik olarak çekilen fotoğrafta görüntülenmiş. Diğer fotoğraflarda tuhaf cisim yer almıyor.
resmi belgeler ufo 3
BELÇİKA'DAKİ IŞIKLAR: 1989 yılından itibaren Belçika'da tuhaf cisimler adeta patlama yaptı. Binlerce insan polise süzülen kayan ya da havada asılı kalan ışıkları bildiriyordu. Işıklar bazen inanılmaz hızlarla hareket edip birden duruyordu. Radara yakalanmayan bu cisimler fotoğraf karelerine yakalanmış. Fotoğraf 4 Nisan 1990'da Petit Rechain'de çekildi. İddiaya göre fotoğraftaki dört ışık da sola doğru hareket eden uzay gemisinin altından yayılıyor.
resmi belgeler ufo 4
İDDİAYI DOĞRULADILAR AMA... : Belçika'da çekilen fotoğrafların ışığı arttırılınca merkezi bir ışığın etrafındaki üç köşe ışığı ortaya çıkıyor. Fotoğrafın orjinali Belçika Hava Kuvvetleri tarafından ele geçirildikten sonra Fransa ve ABD yetkilileri tarafından gerçekliği onaylandı. Belçika'da farklı yer ve zamanda yaşanan bir çok olayda aynı cisim tarif edilen cisim, resimdekine oldukça benziyor.Ancak yıllar sonra 2011 yılında fotoğrafı çeken kişi bunun o ufoya ait olmadığını, kendisinin sahte bir ufo resmi meydana getirdiğini, bunu için bir maket yaptığını belirtti. Tabiki maket bulunamadı. Resmin sahte olduğunu kabul etsek bile , Belçika'yı ve ilgilileri heyecana boğan o ufo olayı gerçekti.
resmi belgeler ufo 5
BROUVER: "AÇIKLAYAMIYORUZ": O dönemki havakuvvetlerinin en yetkili ismi Orgeneral Wilfried de Brouwer, artan UFO olaylarını soruşturması için savunma bakanlığı tarafından görevlendirilmişti. Brouwer UFO'larla ilgili detaylı raporlar hazırladığı halde şunları söylemişti: "Belçika'da yaşanan gök olayları oldukça sıradışıdır ve Hava Kuvvetleri rapor edilen cisimlerin doğasını, kaynağını ya da amacını belirleyememiştir." Belçika cisimleri hala açıklanamadı.
resmi belgeler ufo 6
YÜZDE BEŞLİK ORAN: Görülen UFO'ların yüzde 95'i açıklanabilen olaylar olduğu için rapor edilmez. Geriye kalan yüzde 5'lik iyi belgelenmiş olaylarsa devlet kurumlarınca incelenen, pilotlar ya da Hava Kuvvetleri yetkililerince doğrulanan vakalar. 'UFO'lar: Generlaler, Pilotlar ve Devlet Yetklilileri Konuşuyor' da incelenen olaylar da bunlar. Foto: ABD Sahil Güvenlik, Salem, Masachussets, 1952
resmi belgeler ufo 7
YANLIŞ İNANÇLAR: Gerçek şu ki, hiçbir araştırmacı bu cisimlerin gerçekte ne olduğunu bilmiyor. Bununla ilgili giriş bölümünde şunları yazdım: "Ne ben ne de bir diğer yazar, göğümüzde dolaşan şeylerin uzay gemisi olduğunu iddia etmiyor, bunun nedeni çok basit, çünkü görülenlerin fiziksel bir 'şey' olduğuna dair bilgiyi göz ardı edemeyiz. UFO terimi öylesine yanlış kullanıldı ve popüler kültürün parçası haline geldi ki, ilk ve de gerçek anlamı tamamen kayboldu. Artık herkes UFO kelimesini 'dünyadışı varlıkların uzay aracı' olarak algılıyor. İşte bu yüzden UFO – Unidentified Flying Object (Tanımlanamayan Uçan Nesne) kısaltmasındaki 'tanımlanamayan', bir anda 'tanımlanana' dönüştü. UFO kelimesinin bu yanlış kullanımıyla bir uzay gemisi gerekliliği doğmuş oldu. Bu hipotezi doğru kabul ettiğinizde de, henüz kanıtlanmamış dünya dışı varlıkları da kabul etmiş, ve de bilimsel çalışmaları yok sayıp sanki büyük bir buluş yapılmış gibi yaklaşıyorsunuz UFO konusuna."
resmi belgeler ufo 8
İLK ELDEN GÖRÜNTÜLER: Bu yakın çekim yuvarlak resmi Paul Trent ve karısı tarafından 1950 yılında çekildi. Trent ve eşi kusursuz şahitlerdi, çektikleri iki fotoğraf da UFO tarihinde en kapsamlı incelenen iki fotoğraf oldu. Bir müdahale ya da şaka izine rastlanmadı. ABD Hava kuvvetleri tarafından 1968 yılında bilim adamlarına hazırlatılan ünlü Condon Rapor'u Trent olayını şöyle aktarıyor: "Gümüş, metalsi, halka şeklinde ve onlarca metre çapındaki yapay cisim iki tanığın görüş alanı içerisinde uçmuştur."
resmi belgeler ufo 9
FÜZELERDEN KAÇIŞ: 1976 yılında daha sonra İran Hava Kuvvetleri komutanı olacak olan General Pervez Caferi binbaşı rütbesindeydi ve Tahran üzerinde uçan büyük ve renkli bir cisme F-4 jetiyle yaklaşması emredildi. 'UFO'lar' kitabının kendine ayrılan bölümünde Caferi kedi fare oyununu ayrıntılarıyla anlatıyor. Birden fazla cisme Sidewinder füzesi fırlatmaya çalıştığını ancak her seferinde ateşleme mekanizmasının UFOlar tarafından kilitlendiğini aktaran Caferi, gördüklerini ayrıca Amerikan Savunma İstihbaratı Birimi DIA'ya üç sayfalık bir hatıratla da aktarmış.
resmi belgeler ufo 10
BİR MİL UZUNLUĞUNDA: Pilot Ray Bowyer, 2007 yılında Aurigny Hava yollarına ait üç motorlu bir uçağı Channel Adaları üzerinde uçururken, parlak sarı renkli ince purolara benzeyen bir UFO'yla karşılaştı. Yolcular ve başka mevkideki bir pilot tarafından da gözlemlenen cisim, radarda da görünüyordu. İnişten sonra Bowyer durumu hemen rapor haline getirip, ve yukarıdaki çizimle birlikte Jersey Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne, Savunma Bakanlığı'na ve Londra Sivil Havacılık Kurumu'na gönderdi. Olayın şokunu atlatıp verileri incelediğinde Bowyer'ı bir sürpriz bekliyordu. Cismi ilk görüşü ve cismin görüş alanından çıkışı arasındaki radar verilerini inceleyen pilot, cismin yaklaşık bir mil uzunluğunda olduğunu görmüştü.
resmi belgeler ufo 11
İLERİSİ İÇİN YENİ BİR ADIM: John Podesta kitabının giriş kısmında şöyle yazıyor: "Kean ve onun yardımcı yazarları, halihazırda UFO araştırmalarını titizlikle sürdüren ve diğer ülkelerle işbirliği içinde olan küçük bir Amerikan Devleti kurumunun varlığını ortaya koyuyor. Bu yeni kurum, tüm araştırmaların halka açıklığını ve belge ve kanıtların yayılmasını kontrol altında tutacaktır. Artık bilim adamlarının, havacılık uzmanlarının ve hükümetlerin bir araya gelip UFOlar etrafında dönen ve bu zamana kadar karanlıkta kalan soruları aydınlatması gerekiyor. 'UFO'lar: Generaller, Pilotlar ve Devlet Yetkilileri Konuşuyor' da bu yönde atılan adımlardan biri."
resmi belgeler ufo 12
ARİZONA VALİSİ UFO GÖRÜYOR: Eski Arizona Valisi Fife Symington kitaptaki bölümünü şu sözlerle açıyor: "13 Mart 1997, Sekiz ve sekiz otuz arasında mantık ve gerçeklik sınırlarımı zorlayan bir şeyle karşılaştım; üçgen şekilli bir araç Phonex'teki Squaw Peak Dağları üzerinde sessizce dolaşıyordu. Oldukça büyüktü ve keskin köşeleri ışık saçıyordu. Arizona semalarını dolaşan bu ışık cisminin ne olduğunu bilmiyorum. Eski bir pilot ve havacılık uzmanı olarak kesinlikle insan yapımı bir şey olmadığını söyleyebilirim."
resmi belgeler ufo 13
"UFO'lar 1940'larda milli bir mesele haline geldi. O yıllarda bu olaylara büyük ilgi vardı ve medya da söylentilere geniş yer ayırıyordı. Hükümet ise olayları sürmekte olan Soğuk Savaş'la ilişkilendirmeye ve halkın gizem üzerinde yoğunlaşmasını engellemeye çalışıyorudu. Perde arkasındaysa olaylar bambaşkaydı; Hava Kuvvetleri ve hükümet en az halk kadar endişeliydi. Görevi halkı korumak olan bir kurum, istediği zaman kaybolup tamamen bilinmeyen bir teknolojiyle karşılaşmıştı. 1950'lerde ise sivillerden gelen bilgilerle hareket edip olayları araştıran Mavi Kitap Projesi başlatıldı. Mavi Kitap, medyanın da desteğiyle UFO olaylarının çoğunun safsata olduğunu ortaya çıkardı ve toplumdaki harareti bir bakıma söndürmüş oldu. Yüzlerce vaka kayıt altına alındıysa da Hava Kuvvetleri, bilinen son resmi UFO araştırma grubu olan projeye 1970'te son verdi." Araştırmaların kapalı kapılar ardında sürdüğü ve ABD'nin diğer ülkelerin de yardımıyla gizli belgeler biriktirmeye devam ettiği artık biliniyor. Kitapta yer alan tüm olaylar ve belgeler 1976 ile 2007 arasında meydana gelmiş.
resmi belgeler ufo 14
PARILDAYAN IŞIKLAR: 80'li yılların ortalarında tıpkı Belçika'daki gibi Connecticut ve New York'ta da UFO patlamaları yaşandı. Fransa Belçika ve İngiltere'deki yetkililerin aksine ABD yetkilileri hiçbir şey yapmadı ve hiçbir şey açıklamadı. Fotoğraf 1987'de Connecticut'ta Hudson Vadisi dalgası sırasında çekilmiş. İncelemeler cisimlerin devasa boyutta olduğunu ve ışıkların bir çeşit sıralamayla yanıp söndüğünü ortaya çıkarmıştı.
resmi belgeler ufo 15
DÖNÜŞÜM: Northwestern Üniversitesi'nden Astronom J. Allen Hynek, Mavi Kitap Projesi'nde 20 yıl boyunca danışmanlık yaptı. 1977 yılında şunları yazıyor: "Bu işe 'çökertici' sıfatıyla alınmıştım. İlk başta karmaşık görünen olayları bir anda çökertmekten büyük zevk alıyordum. Başka gezegenlerden hayat beklentisi içinde olan uçan daire hayran gruplarınınsa baş düşmanıydım. Bendeki dönüşüm yavaş yavaş oldu, 60'ların sonlarına doğruysa bir zamanlar çatlak ve hayalci dediğim adamlarla benzer şeyleri düşünmeye başlamıştım. Bugün eğer UFO'ların gerçek olduğuna ve onları anlama çabalarına inanmasam bu konuda bir dakika daha harcamam."
http://www.ufonet.be/ufolar-uzaylilar/413-resmi-belgelerdeki-ufolar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder