KAILASA TAPINAĞI
Kailasa Tapınağı, 8 ve 9. yüzyılda yapılmış olup, orjinalinde beyaza boyanmıştı.Bu rengin seçiliş amacı, dağların karlı doruklarını çağrıştırmak istenmesi olabilir.Eğer Mısır’ın büyük piramidinin beyaz kireç taşı dış cephesinin uzaylılar için bir fener vazifesi gördüğünü düşünürsek Kailasa Tapınağı içinde aynı şeyi düşünemezmiyiz?
Hindistan’ın Bombay ( bu günkü adı Mumbai’dir) şehri sınırları içinde bulunan Kailasa Tapınağı, muhtemelen dünyadaki tek parça kayadan yapılmış en büyük yapıdır. Tapınak yaklaşık 800.000 metre kare alana yayılmış ve adını üzerinde bulunduğu Kailasa dağından almıştır.Bu dağ, Tibet platosunda piramit şeklindedir.Eski Hint yazılarına göre burası uzayın orta noktası ve Tanrı Şiva’ nın oturduğu yerdir.
Tapınağın anlamı, yapımında gerektirdiği işçilik kadar büyüktür.Von Daniken, içinde , gökten uçan araçlarıyla ( vimana) gelen tanrıların konu edildiği eski hint kitabelerini araştırdı.Bu eski yazılara göre, atalarımız samanyolundan bir yıldızdan gelmişlerdi.Bir çok hindu tapınağında olduğu gibi buradada, tapınak taban planı bir kozmoz’u (uzay) anlatmaktadır.Tapınağın orantısı ancak yukarıdan bakıldığında anlamını kazanıyor gibi.Taki gök tanrıları geri gelince bu yapı kendini belli edecek.Kimbilir bunun için yapılmıştır belkide.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder