14 Şubat 2013 Perşembe

Mutluluğun rengi nedir?

Mutluluğun rengi nedir?

Yeşil sakinleştirir, mavi huzur verir, sarı enerji sağlar. Renklerle ilgili bilmediğimiz çok fazla şey var aslında. Artık çağımızda doğal terapilerde renklerin gücü kullanılıyor. Ve bedenin dengesini sağlamadan tutun, ruhsal rahatsızlıklara kadar bir çok alanda renkler derman olabiliyor.

Her gün üzerinize giydiğiniz giysilerle ilgili olarak, onların size "yakışıp yakışmadığını" söyleyen dostlarınız, aslında farkında olmadan o giysinin renkleriyle ilgili yorum yaparlar. Kırmızı bir bluz giymişseniz, "Seni açmış" diyebilirler. Üzerinizde mavi varsa, "teninle uyum sağlamış" gibi bir yorum yapabilirler. Ve bütün bu yorumlar esas olarak, renklerin yansıttığı o enerjiden kaynaklanıyor.

Yani seçtiğiniz renkler, bir anlamda.sizin ruh halinizi de yansıtıyor. Doğal bir ortamı özleyip, "bir kafamı dinleyemedim" diye hayıflandığınızda, aslında hep "masmavi bir deniz" düşler pek çok insan. Yani dikkatinizi çekerim; asıl olarak düşlenen, denizin "masmavi" olanı...
"Doğal terapi" Sonuç olarak, bir yemyeşil doğa parçasını da seyretsek, bir deniz kenarının bize "iyi geldiği"ni de söylesek, burada bir "doğal terapi" söz konusu... Yeşil rengin insanı rahatlattığı, morun dengeyi gerçekleştirdiği, denizin mavisinde ise huzurun bulunduğu gibi tanımlamalar, renklerin anlamını ve etkisini  kendine iş edinmiş uzmanlar tarafından uzunca bir süredir ifade ediliyor.

Artık, "renk terapisi" bir çok uzmanın kullandığı bir yöntem. Yeni tanışmalarda şuna da dikkat ettiniz mi, bilmiyorum: İlk karşılaşmalarda insanın karşı tarafa yaydığı enerjinin baş aktörü de renk! Dolayısıyla, ilk randevuda, karşısına simsiyah elbiselerle gelen bir insanın daha ilk dakikadan itibaren huzursuzluğunu anlayabiliyor bir renk terapisti. Çünkü siyah, genellikle (Baştan ayağı simsiyah giyilmişse eğer) karamsarlığın da rengi.
Ruhsal ve fiziksel olarak sağaltıcı etkisi var Peki, "renk terapisi" nedir? “Bedenimizin metabolizmasında sağlıklı  bir akış sağlamak ve birtakım dengesizlikleri ortadan kaldırmak için renklerden yararlanma". Özü bu renk terapisinin. Onların insana verdiği farklı enerjileri var ve renk terapistleri bu "enerjilerin" farkında.

Aslında bizler de, aldığımız bir hediyede, ya da taktığımız bir takıda renk seçerken , farkında olmadan ruh halimizi yansıtıyoruz. Elimizin gittiği rengin bir anlamı var çünkü. Renkler sadece ruhsal anlamda iyi gelmiyor, bir çok hastalığı sağaltmada da onların enerjisinden yararlanııyor Bazı uzmanlar, bedenin hasta bölgesine renkli  ışık vererek, kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlamayı amaçlıyor.
Çakraları etkiliyor Kendine özgü bazı iyileştirici özellikleri bulunan renkler, direk olarak çakralarımızı da etkiliyor. İnsan bir takım ruhsal sorunlarla boğuştuğu anda, ilk önce çakraların bloke edildiğini söylüyor uzmanlar. Dolayısıyla, denge sorunu bulunan bu noktalar bir çok hastalığa neden oluyor. Çakralarda enerji blokajları meydana geliyor bu durumda. İşte buna son vermek amacıyla, renkler de bazı olumlu etkiler sağlıyor. Renk terapisi ile bedenin bozulan dengesi değiştirilebiliyor. Uzmanlar bu sağaltım sırasında renklerin etrafa bir "titreşim" yaydığını belirtiyorlar.
Renk gözlüğü ile tedavi Bedenimizin "elektromanyetik yapısı"nı, renklerin direk olarak etkilediğini vurguluyorlar. Doğal Terapi Uzmanı Işık Kırgız, yıllardır renk terapisi uyguluyor. Kırgız'ın "renk terapisi" hakkında verdiği bilgi ise şöyle: "Renklerden yayılan titreşim, bedenimizdeki elektromanyetik yapı ile etkileşim halindedir...

Renklerin titreşimleri çakralar tarafından emilir. Sonra, omurgalara iletilirler. Omurgalara ulaşan titreşimler, sinirler yardımıyla ihtiyacı olan uvuzlarımıza ve denge sorunu olan sistemlere taşınırlar. Bu akışın ardından, bedenin bir takım duyusal ve zihinsel şikayetleri azalır"

Renk terapisi çok farklı yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Son yıllarda çok gelişme gösteren bu terapide, bazı merkezlerde yardımcı bir alet kullanılıyor. "Renk gözlüğü” adı verilen bu aleti ilk kez Ruslar bulmuş. Gerçek gözlüğe biraz benzeyen bu alet, aynen gözlük takar gibi gözünüze yerleştirdiğinde, bedenin gereksinimi olan renk veya renkler belirlenebiliyor.
Hangi renk ne ifade ediyor?Yeşil Renk uzmanları, bazı insanların doğaya olan tutkusunu yeşilin sakinleştirici özelliğine bağlıyorlar. Sinir sistemini dengeler, bedenin ritmik düzenini koruyucu etkisi vardır. Dostluk ve ümidi simgeler. Kalp rahatsızlıklarında, tansiyon yüksekliğinde ve yorgunluk hallerinde yeşil renk tedavi amaçlı olarak kullanılıyor.
Sarı Sarı rengin ise insandaki iyimserlik ve kendine güven duygularını artırdığın söylüyor uzmanlar. Bu rengin verdiği enerjiyle, kişinin zihinsel faaliyetlerinin artacağı söyleniyor. Moral bozukluğuna da sarı iyi geliyor. Sindirim, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarının tedavisinde terapistler sarıyı devreye sokuyor. Altın sarısı tonlarının ise zihin üzerinde olumlu etkiler sağladığı belirtiliyor.
Kırmızı Canlı ve cıvıl cıvıl bir ruh halinin rengi. Kırmızı yoğun bir enerji yayıyor etrafa çünkü. Bu enerji nedeniyle, insanların fiziksel anlamda aktivitesi artıyor. Bazı renklerin temsil ettiği olumsuz bazı özellikler de bulunabiliyor. Kırmızı aynı zamanda böyle bir renk. İntikam, kini de temsil edermiş örneğin! Akıl almaz bir cesarete ve seksi duygulara da etki edebilirmiş. Terapistler, kırmızının etkisine bu nedenle dikkat ediyorlar. Çünkü aşırı kullanıldığı zamanlarda birtakım duygusal dengesizliklere de neden olabiliyor. Kan dolaşımını artırma etkisi olduğundan dolayı, metabolizma sorunu yaşayanlar için uygun bir renk.
Turuncu Turuncu bu sene moda bir renk. Aynı zamanda ham bilgeliği hem de dinselliği simgeliyor bu renk. Neşenin ve bilgeliğin sembolü olduğu kadar, sosyalleşme duygularına etki eden bir renk. Aman onu da aşırı kullanmayın sakın. Çünkü sinir sistemini olumsuz etkiyebilir turunu. Uzmanlar onu genellikle yeşil ve mavinin tonlarıyla birlikte kullanmayı tavsiye ediyor. Sindirim sistemi hastalıklarında kullanılan turuncunun ruhsal açıdan da iyileşme yaratan bir özeliği var.
Lacivert Lacivert ise insanı yatıştıran bir etki taşıyor. Bunun nedeni mavinin tonu olması. Mavinin diğer koyu tonları da insanda olumlu etki yaratıyorlar. Bedensel ve ruhsal yakınmaların sağaltılmasında lacivert oldukça etkili. Yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra, insanın yorgunluğunu alan, dinlendiren özelliği de buluyor laciverdin.
Mor Uzmanlar mor deyince "denge"den söz ediyor. Kendinize ait "dengem yerinde değil" şeklinde bir yorum yaptığınız zamanlarda, mor bir fulara elinizin gittiğinin farkında bile olamazsınız belki. Bu renk denge için bire bir. Ruhsal ve fiziksel anlamda, enerji dengesizliği söz konusu olduğunda mor devreye sokuluyor. Sağlıklı bir denge yaratmasının ötesinde, eklem iltihabı sorunları yaşayanlar için de morun iyileştirici özelliği buluyormuş.
Mavi Mavinin mutluğun rengi olduğunu biliyor musunuz? O da bu yılın moda renklerinden biri ve bazı insanların mavi giydiğinde, yüzünden yayılan "ışıltıya" dikkat edin. En bunalımlı anlarda "mavi "bir denizi seyretme isteği kimde yok ki. Mavi, insanın enerjisini dengeleyen bir özelliğe sahip. Bu rengin enerjisi bunlarla sınırlı değil. Sanatsal duyguları harekete geçiriyormuş ve sanatçılara ilham sağlamakta da fayda sağlıyormuş. Solunum yollarını da olumlu etki ediyor. Bu rengin, tansiyon yüksekliği sorunu yaşayanlarda olumlu etki yarattığını söylüyor uzmanlar ve tansiyonu düşürdüğünü belirtiyorlar.
Kaynak: kadinvizyon.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder