26 Şubat 2013 Salı

Antikythera Mekanizmasının Sırrı

Dünyanın Çözülemeyen Eserleri

Teknolojinin  ve bilimin bu kadar ilerlemesi insanları hayretler içinde bırakıyor ancak dönüp geriye baktığımızda ve sırrı ve gizemi çözülemeyen şeyleri gördüğümüzde akıllarda soru  işaretleri belirmeye başlıyor.yüzyıllar  öncesinden insanlar tarafından bırakılan erserler hem bilimi hemde teknoloji çaresiz ve elini kolunu bağlamış durumda.Bütün bu tarz eserler kesinlikle tedüs eseri olmayıp insanlığın faydasına olan şeyler olduğu bilinmektedir. Ancak çözülemeyn bu gizemler hala akıl karıştırmaya devam etmekte…
İşte o gizemli eserlernde biri Antikythera Mekanizması

Antikythera Mekanizmasının Sırrı


Gizem: Antikythera Mekanizması yunanistanyakınlarında Milattan önce 100 yıllarına ait bir gemi batığında bulunmuş olan karmaşık bir makinedir. Antikythera Mekanizmasında bulunan donanım  ve yapı 1000 yıl öncesine kadar yoktu.

Antikythera Mekanizması Neden Çözülemiyor?

İlk önce kimse makinanın nerede yapıldığını veya kimin dizayn ettiğinde anlaşamıyor. Popüler düşünceye göre Yunanistan’da bulunduğuna göre orada yapılmıştır. Ama ciddi araştırmalar sonunda dizaynın Sicilya’dan geldiği öne sürülmüştür.
Bu mekanizmanın, parmağınızı koparmanın yanında, astrolojik pozisyonları belirlemek için kullanılmış olduğu düşünülmekte. Ancak problem o zamanda daha kimsenin yerçekimini keşfetmememiş olmasıdır.
Antikythera Mekanizmasısahip olduğu özellikleri  o zamanda yaşayan hiçbir insanın bilmemesi ve anlamaması ve o çağa ait hiçbir mekanik özelliğinin olmaması.


Bana Göre;
Milattan önce teknolojide çok ilerleyen insanların yaptığı bir gemi mekanizması.



Kaynak: http://www.renkliweb.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder