26 Şubat 2013 Salı

Bağdat Pilleri ve Gizemleri

Zamanın Yetişemediği Eserler

Teknolojinin ve bilimin bu kadar ilerlemesi insanları hayretler içinde bırakıyor ancak dönüp geriye baktığımızda ve sırrı ve gizemi çözülemeyen şeyleri gördüğümüzde akıllarda soru işaretleri belirmeye başlıyor.Yüzyıllar  öncesinden insanlar tarafından bırakılan erserler hem bilimi hemde teknoloji çaresiz ve elini kolunu bağlamış durumda.Bütün bu tarz eserler kesinlikle tedüs eseri olmayıp insanlığın faydasına olan şeyler olduğu bilinmektedir. Ancak çözülemeyn bu gizemler hala akıl karıştırmaya devam etmekte…
İşte o gizemli eserlernde biri Bağdat Pilleri…

Bağdat Pilleri ve Gizemleri


Gizem: Bağdat Pilleri, Mezopotamya’da bulunan milattan önce ilk yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilen tarihi  eserlerdir.
Arkeologlar pillerle karşılaştıklarında ilk önce depolamak için kullanılan  kil kap olduklarını düşünmüşlerdi. Ancak bulduklarının asit çürüme gösteren bakır tel içerdiklerini keşfettikleri zaman bu teorilerinin yanlış olduğunu anladılar. Bu kaplarda büyük ihtimalle bakırla iletişime geçip elektrik yaratacak bir sıvı bulunduruyormuş. Eğer doğruysa, ilk pil yapım tarihini yüzyıllar öncesine çekiyor.
Herşey iyi güzel  de, bunlar pilleri ne için kullanıyorlardı?

Bağdat Pillerinin Sırrı Neden Çözülemiyor?

Orada tarih öncesinden kalma kamera bulunmuyor. Bazı araştırmacılar bunlara “dendra ışığı” – elektrik yay ışıkları- için enerji kaynağı olduğunu söyledi. Bazıları da bu teorinin tamamen saçmalık olduğunu düşünüyor.
Bazı mantıklı insanlar bunun eşyaları altınla kaplamak için yapıldığını, bazıları da insanlara şok terapisi uygulamak için kullanıldığınısöylüyor.

Kaynak: http://www.renkliweb.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder