27 Ağustos 2014 Çarşamba

Olimpos’ta Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

IMG Ust

Olimpos’ta Yapılacak Şeyler - Görülecek Yerler

Akdeniz'in kıyısında, bakir bir doğa ve binlerce yıllık bir tarih ile çevrili Olimpos'ta tatil yapacakları birbirinden keyifli aktiviteler bekliyor.

Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan ve eski bir Likya kenti olan Olimpos, Antalya'da, Kemer ile Adrasan arasında yer alıyor. Muhteşem bir doğa ile iç içe olan Olimpos'u her yıl yerli yabancı binlerce turist ziyaret ediyor.

Olimpos'ta tatil yapmayı planlıyorsanız sizi birbirinden keyifli aktiviteler bekliyor. İşte bunlardan bazıları;

Bölgenin en önemli antik kentlerinden biri olan Olimpos Antik Kenti'ni gezmek, Olimpos'ta yapmanızı önerdiğimiz ilk şeylerden biri. Helenistik döneme ait kalıntıların yer aldığı antik kentte gezerken kendinizi zaman yolculuğuna çıkmış gibi hissedeceksiniz.

Olimpos'ta yapmanızı önerdiğimiz diğer bir şey ise Çıralı'da bulunan Yanartaş'ı görmek. Mitolojiye konu olan Yanartaş, hiç sönmeden devamlı yanan bir gaz kaynağıdır.

Antalya Olimpos'ta bakir doğayı keşfetmek, yürüyüşler yapmak en güzel aktivitelerden biridir. Ayrıca masmavi bir denizle buluşan Olimpos sahilinde güneşin tadını çıkarabilir, gün boyu denizde yüzebilirsiniz.

Olimpos sahili koruma alanı olduğundan burada restoran veya kafe gibi mekanlar bulma şansınız yok. Bu nedenle sahile inerken yanınıza içecek ve yiyecek gibi şeyler  almayı unutmayın.

Bungalow otel ve pansiyonların bulunduğu bölgede akşamları keyifle içkinizi içip müzik dinleyebileceğiniz, dans edebileceğiniz mekanlar bulunuyor. Bu mekanları keşfedebilir, doyasıya eğlenebilirsiniz.

Olimpos'a yakın konumda bulunan Çıralı, Adrasan ve Kemer gibi tatil beldelerini de gezmek yapabileceğiniz şeyler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder