19 Ağustos 2014 Salı

MODEL HELİKOPTER UÇURMAK

IMG Ust

MODEL HELİKOPTER UÇURMAK

Helikopter uçurmak diğer uçak yada araba modellerini kullanmaktan çok daha zordur ve helikopter uçurmak, modelciliğinin son noktası olarak bilinir. Ama zor olan imkansız demek değildir....

 Modelcilikte üç altın kural vardır :

1. Emniyet

2. Sabır

3. Bilgi birikimi ve tecrübe

Helikopterin ana ve kuyruk kısmı, çok hızlı devirler altında çalışmaktadır. Ayrıca helikopteri yerden kaldırdığınız anda helikopter devamlı bir yöne doğru gitme eğilimi içinde bulunur. Sizde kumandanızda vereceğiniz komutlar ile helikopteri sabit tutmaya çalışırsınız. En ufak bir hatanın kendinize yada etrafınıza zarar verme ihtimali vardır. Bu yüzden helikopteri açık alanlarda, yerleşim yerlerinden uzak, diğer pilotların ve izleyici insan grubunun emniyeti sağlanmış yerlerde uçurmak gerekir.

Öğrenmesi kişiden kişiye göre değişen bir süreçtir. Ayrıca merdivenleri birinci basamaktan başlayarak, teker teker çıkmak gerekir. Kısaca bir helikopter nasıl uçar, mantığı nasıldır, üzerindeki parçalar nelerdir, ne işe yarar, elektrikli bir motor ya da patlar motor nasıl çalışır gibi elektronik ve mekanik bilgiye sahip olmak gerekir. Bunların özellikle bilinmesi gerekmektedir. Çünkü bu hobide kırım kaçınılmazdır. En profesyonel model helikopter pilotları bile kırım yaşayabilmektedirler. Tamiri için ise bir takım bilgiler gerekmektedir.

Helikopter uçurmak isteyenler için ilk heyecanla olsa gerek başta çok yanlışlıklar yapılmaktadır. Bunlar neler mi ?

1. Bu işte profesyonel kişilere danışmadan, internetten görüntü olarak hoşuna giden modeli direk almaları ve

2. Hiçbir bilgi ve tecrübe sahibi olmadan aldıkları modeli hemen uçurmaya kalkmaları bir hatadır.

Bu hobiye ilgilenen ve helikopter uçurmak isteyen bir kişinin öncelikle bilgisayar destekli simülasyon eğitimi alması gerekmektedir. Profesyonel model helikopter pilotları dahi simülasyon kullanımına, uçuş yeteneklerini geliştirmeleri için sürekli olarak devam etmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder