10 Ağustos 2014 Pazar

3 Boyutlu Görüntüleme İle Dental İmplant Tedavisi

IMG Ust

3 Boyutlu Görüntüleme İle Dental İmplant Tedavisi Daha Kolay

Çoğumuz hayatımızın bir döneminde doğal dişlerimizden birini veya birkaçını kaybederiz. Kaybedilen dişlerin yerlerine doğal olana en yıkın olan implant destekli sabit protezler çoğu hastanın tercihi olur. Günümüzde dental implant tedavi yöntemleri, teknolojinin önderliği hızla gelişmektedir.

Yeni teknikler sayesinde dental implant tedavisinin başarısı ve elde edilen estetik çok daha yüz güldürücü olmaktadır. Dental implant cerrahisi öncesinde alınan görüntüleme yöntemleri gelişen teknolojilerde başı çekmektedir ve günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır.

Gelişen görüntüleme teknikleri arasında volumetrik bilgisayarlı tomografi gelmektedir. Çene ve yüz kemiklerinin 3 boyutlu görüntülenmesini sağlayan cihaz, implant tedavisinde büyük kolaylık sağlamaktadır. Dijital panoramik ve CT röntgen cihazı Orthophos XG3D, diş hekimleri tarafından özellikle implant tedavisi sırasında kullanılmaktadır.

Orthophos XG3D görüntüleme tekniği kullanılarak hastanın implant yerleştirilecek çene kemiği çok detaylı ve hatasız olarak incelenebilmektedir. Bu sayede implant cerrahisi öncesi planlama, analiz ve cerrahi kılavuz hazırlanabilmektedir. Önceden hazırlanan cerrahi kılavuz bize dikişsiz implant yapma imkanı sağlamaktadır. Bu da cerrahi sonrası ağrı, şişlik, kanama gibi rutin olarak görülen komplikasyonların oluşmamasını ya da en aza indirgenmesini sağlamaktadır.

Bu yöntem özellikle çoklu diş eksikliği olan hastalarda, implantların dolayısıyla yapılacak diş protezlerinin mükemmel bir estetiğe sahip olmasını sağlar. Hekimin hata yapma olasılığını minimale indirir. Tüm cerrahi girişimlerde olduğu gibi implant cerrahisinde de hekimin tecrübesi, son gelişen teknolojinin kullanılması başarıya ulaşmak için olmazsa olmazlardandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder