11 Ağustos 2014 Pazartesi

BÜYÜKADA

IMG Ust

BÜYÜKADA

İstanbul dolaylarında, Prens Adaları olarak da bilinen adaların en büyüğüdür Büyükada. Eski adı olan Prinkipos, Yunanca’da prens anlamına gelmektedir. Yaklaşık  8000 olan nüfusu yaz aylarında oldukça artış göstermektedir.

Büyükada evlerinin çoğu yazlık ev özelliğindedir. Büyükada, adanın en tepesinde bulunan manastır ve kiliseleri ile ünlüdür.

İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi kabul edilen Adalar Müzesi, adanın oluşumundan günümüze kadar gelen pek çok farklı nesneyi gözler önüne sermektedir. Sahip olduğu güzellikler ile Büyükada özellikle yaz aylarında gerek günü birlik gelen, gerekse birkaç günlük kaçamak yapan pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Büyükada’da bulunan butik otel ve pansiyonların çoğu adanın merkezinde bulunmakla birlikte, adanın arka taraflarında merkeze biraz daha uzak olan oteller de bulabilirsiniz.

Büyükada otellerinin birçoğu eski evlerin restore edilmesi ile otele dönüştürülen konaklardan oluşuyor. Büyükada butik otellerinin tamamı güler yüzlü ve kaliteli hizmeti ile ön plandadır. Otelde konaklarken size sundukları hizmetlerle işlerinizden de geri kalmayacaksınız. Üstelik Büyükada’da konakladığınız otelden bisiklet kiralayarak, bisiklet turuna da çıkabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder