5 Ağustos 2014 Salı

ASSOS

IMG Ust

ASSOS

Antik Çağ'ın en önemli yerleşim merkezlerinden olan Assos'ta dünyaca ünlü antik kentleri ve muhteşem doğa güzelliklerini görmeden eve dönmeyin...

Assos, Edremit Körfezi ile Midilli Adası karşısında, bir volkanın eteğinde, Andezit Kayalıkları üzerinde kurulmuş, Antik çağların önemli yerleşim merkezlerindendir. Dolayısıyla da Assos'ta gezilecek antik kentler, ören yerleri, Yunan mitolojisine konu olmuş efsane yerler ve eşsiz doğal güzellikler var. Bunlar nereler diye merak ediyorsanız sizin için hazırlamış olduğumuz yazıya göz atmanızı öneriyoruz.

Assos Athena Tapınağı: Assos'un simgesi haline gelmiş olan Assos Athena Tapınağı, Assos kalıntılarının en önemli parçasıdır. Yapının tarihi M.Ö. 530 olarak bilinmektedir.

Assos Antik Kenti: Athena Tapınağı'nı da içine alan ve Assos kalıntıları olarak bilinen Assos Antik Kenti koya hakim bir tepede kuruludur ve 4 km uzunluğundaki surlarla çevrilidir. Antik kentin içinde görülebilecek diğer yapılar agora, meclis, nekropol, stoa, gymnasium ve tiyatrodur.

Hüdavendigar Camii: 1. Murat döneminde inşa edilen ve antik kentin tepesine kurulan Hüdavendigar Camii, klasik Osmanlı mimarisinden farklı bir bir yapıdır. Caminin içinde yer alan kadırga resimleri görülmeye değerdir.

Behramkale Köprüsü: Tuzla Çayı üzerinde kurulu olan Behramkale Köprüsü Assos'ta gezebileceğiniz tarihi yerler arasında. Yerel taşlardan yapılan köprünün yapım tarihi 14. yy'a dayanıyor.


Behramkale: Tarih ile doğanın muhteşem birlikteliğine şahit olacağınız Behramkale, küçük bir tarihi köy ve her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Assos'la özdeşleşen Behramkale'de limanı, sevimli mekanları, plajı gezebilirsiniz.


Kadırga Koyu: Assos'un doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin vazgeçilmez duraklarından biri olan Kadırga Koyu, Assos'ta mutlaka görmenizi önerdiğimiz yerler arasında. Her daim esen imbat rüzgarı ve muhteşem Midilli Adası manzarasıyla Kadırga Koyu'na hayran kalacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder