19 Mayıs 2014 Pazartesi

Phuket Adası

IMG Ust

Phuket Adası


Cennetten bir köşe olarak tanımlanan Tayland’ın Phuket Adası, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen tsunami felaketinin  ardından  tekrar  turizm dergilerinin kapaklarını süslemeye başladı. İklimi nedeniyle yıl boyu sıcak olan ada, dünyanın her yerinden turistleri ağırlıyor. Tamil dilinde “Kristal Dağ” anlamına gelen ada, kristal gibi denizi ile ilgi çekiyor. İncecik kumla kaplı kumsalları, tropikal bitki örtüsü ve meyveleri, ünlü tapınağı, lüks otelleriyle egzotik tatil yapmak isteyen turistleri konuk ediyor.


Phuket Adası’nda yapmanız gerekenleri sıralamak gerekirse önceliği dünyaca ünlü Thai masajına vermek gerekir. Thai dans gösterilerini de kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Değişik tatlara sahip Phuket mutfağını da beğeneceğinizi umuyoruz. Kültürel bir gezi yapmak istiyorsanız, Phuket Kasabası’nın içinde mutlaka yürüyüşe çıkın. Burada, Phuket’in kalay-işleme merkezi olarak anıldığını, 19. yüzyıldan kalma Sino-Portekiz tarzı alışveriş mağazalarının şık restoran ve barlara dönüştürüldüğünü görürsünüz. Hem antikalara bakmak  hem de yerel lezzetleri keşfetmek için “China Inn Café’ye mutlaka uğramanızı öneririz.


En Uygun Ne Zaman Gidilir?

Phuket’e yılın her döneminde gidilebilir. Ama eskiden beri, yılbaşı periyodunda zirve yaparak, en kalabalık olduğu zaman Ekim sonu ile Nisan başı arasıdır. Hayal kırıklığına uğramamak için bu vakit müddetince yer ayırtmanız gerekmektedir. Plaj ve hava koşulları bu vakitlerde dalış ve yelkencilik için de harikadır. Eğer Phuket’i yılın farklı zamanlarında ziyaret etmek isterseniz, daha uygun konaklama ve hizmet fiyatlarından yararlanırsınız ve dışarıda halen harika bir hava sizi bekler. Hatta Temmuz’dan Ekim’e kadar süren muson yağmurları dönemi boyunca, bol seçenekli açık hava faaliyetlerinden hala yararlanabileceğinizi gösteren güneşin güzel görüntüsüyle birlikte küçük yağmur serpintilerine tanık olursunuz.


Nasıl giysiler getirmeliyim?

Hafif pamuklu giysi bu tropik ülkenin iklimine en uygun kıyafettir. Bir plaj merkezi olduğu için, hemen her mahalledeki duruma göre oldukça sıradan kıyafetlerle dışarı çıkabilirsiniz. Gündüz için şort, tişört ve sandalet (hem erkekler ve hem kadınlar için) ve gece için sıradan pantolon, kısa kollu gömlek (hem erkekler hem kadınlar için), basit giysi ve etekler (kadınlar için) örnek giysilerdir. Geceleyin giyinip kuşanmak isteyenler bunu korkmadan yapabilirler ama bunun gerekli olmadığını da bilsinler. Thai’lerin çıplaklık hakkındaki düşüncelerine ve halka açık yerlerdeki kıyafet kanunlarına saygılı olmanızı öneririz. Çıplak ve üstsüz güneşlenmek tasvip edilmez ve ufak plaj kıyafetleri giymek ya da tişörtsüz olarak restoranlara girmek de uygun görülmez.


Yemek

Phuket’te yerel Thai mutfağından tutun, Fransız, İtalyan, Japon, Çin, Meksika, Hint ve daha birçok uluslararası mutfağına kadar her şeyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Eğer kendi alışverişinizi birçok açık pazardan ya da batı tarzı süpermarketlerde yapmak ister ve kendi ziyafetinizi hazırlamak isterseniz, caddelerde gelişmiş restoranlar, kaldırım kafeleri, teraslı veya bahçeli mekanlar, modaya uygun ufak yemekhaneler, fırınlar, meze dükkanları, yerel tarz kafeler ve büfeler bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder