13 Mayıs 2014 Salı

2014’ün Spor Trendleri

IMG Ust

2014’ün Spor Trendleri


Şehirli insan, sağlıklı yaşam yollarını giderek daha çok önemsemeye başlarken spor trendleri de çoğalıyor. Amaç, hem zinde kalmak hem de sosyalleşmek.


Spor, hareket kabiliyeti minimuma inen şehirli insanın kaçış noktalarından biri. Son yıllarda artan spor ve sağlıklı yaşam trendlerine yenileri ekleniyor. Bu yıl öne çıkacak spor trendlerini Hillside City Club Etiler Spor Müdürü Alkan Şeker anlattı. Yoğun ve hızlı bir akış içerisinde olan iş yaşamına inat, çalışan kesimin spora ve dolayısıyla sağlıklı yaşama her geçen gün daha fazla önem verdiğini vurgulayan Şeker, "Geçtiğimiz yıllarda yükselişini an be an takip ettiğimiz sağlıklı yaşam tercihleri, 2014 yılında kendini daha da belli edeceğini şimdiden gösteriyor. Spora ayırabilecekleri vakitleri çok az olan kişiler bile ellerinden geleni yapmaya, kısa süreli, hızlı sonuç alabilecekleri antrenman programlarına, kamplara katılmaya özen gösteriyor" diyor.


Grup egzersizleri ile yüksek tempolu sporlar ön planda


Yoğun iş yaşamından dolayı kendilerine ayırdıkları kısıtlı vakitlerde hem spor yapmak hem de sosyalleşmek isteyen kişilerin sayısındaki hızlı artışı geçtiğimiz yıllarda da görmüştük. Artık bireysel sporların aksine grup egzersizleri yükselişe geçti.


Bu nedenle arkadaşlarla bir arada yapılan, yüksek tempolu egzersizlere yoğun talep var.


Koşuya devam


2013’ün de yükselen trendlerinden biri olan koşu bu yılın da vazgeçilmez antrenmanlarından olacak. Gün içinde sürekli kapalı alanda çalışmak zorunda olan kişiler, açık havada yapabildikleri koşu antrenmanlarını sıklıkla tercih ediyorlar. Herkesin her yerde yapabileceği koşu antrenmanları, bu yılın “her yerde, her an spor” trendine de en uyumlu egzersizlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da maratonlara katılmak isteyen kişilerin sayısı hızla artıyor.


Zıpla ve dans et


Sıçrama antrenmanlarının dans figürleriyle birleştirildiği egzersizler, 2014’ün favorilerinden olacağının sinyallerini veriyor. Sıçrama antrenmanlarının dans figürleriyle birleştirildiği bir grup egzersiz programı olan Jump, 50 dakika sürüyor. Kardiyo antrenmanı olan bu ders, kalp ve dolaşım sistemini en iyi şekilde aktive etmeye yardımcı olarak yağ yakımına destek oluyor. Dans figürleriyle eğlenilirken çeşitli sıçramalarla da yoğun bir egzersiz yapılıyor. 50 dakikalık bir Jump dersinde kişiye bağlı olarak yaklaşık 450-500 kalori yakılabiliyor.


Sabah sporu


Geçtiğimiz yıllarda popülaritesini iş çıkışı yapılan spora kaptıran sabah antrenmanları, tekrar hükümdarlığını ilan etmeye hazırlanıyor. Fakat kişiler artık sabah sporunu alışık olduğumuz şekilde yalnız olarak yapmayı tercih etmiyor. Sabah yapılan spor, normalde gün içinde yapılan egzersizden daha fazla kalori yakılmasına yardımcı oluyor. Sabah sporu, daha zinde ve enerjik bir gün geçirmeye, vücut üzerindeki stresi azaltmaya destek oluyor. Sabah sporu, spor yapacak vakti olmadığını düşünenler için de ideal bir çözüm yolu. Sabah uyandığınız saatten 1 saat önce uyanarak sporunuzu yapabilirsiniz. Her gün sabahları aynı saatte spor yapmak, “sirkadiyen ritm” denilen ve vücudumuzun 24 saatlik bütün biyolojik fonksiyonlarını düzenleyen sistemin düzenli bir şekilde gelişmesine yardımcı oluyor. Nasıl ki akşam saatlerinde metabolizmamız uykuya hazırlandığı için yavaşlıyorsa, sabah da güne hazırlandığı için hızlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder