26 Mart 2014 Çarşamba

Kol Kaslarını Geliştirmek

IMG Ust

Kol Kaslarını Geliştirmek Bu Kadar Kolay

Kol kaslarınızı çalıştırmak için dambıl kullanarak son derece formda ve güçlü kollara sahip olabilirsiniz.

Kol kaslarınızı çalıştırırken iki yöntem çok önemlidir, ön kol kaslarınızı çalıştırma ve arka kol kaslarınızı çalıştırma.

Ön kol kası çalıştırma

Ön kol kaslarınızı çalıştırmak için dambılı kavramada en doğru yöntem avuç içleriniz yukarıya bakacak şekilde ve çok sıkmadan tutuştur. Baş parmaklarınız dambılın dışında kalmamalı diğer parmaklarınızın üzerine koymalısınız.


Duruş şeklinize çok dikkat etmeniz gerekir. Omurganız dik olacak şekilde kamburunuzu çıkarmadan ve aynı zamanda başınızı da dik tutarak harekete başlayabilirsiniz.


Nefes ayarınızı iyi yapmanız hem tempolu çalışmanız için önemlidir hemde çalışmayı daha aktif hale getirir. Dambılları yukarı kaldırdığınızda nefes alıp, yarım saniye gibi bir süre tutup tekrar indirebilirsiniz.

İndirme sırasında nefes vererek kollarınızı ve vücudunuzu mutlaka rahatlatın. Bu hareketi günde iki kere en az 10 tekrar yaptığınızda kollarınızdaki sertleşmenin farkına varacaksınız. Belirli bir zaman sonra adetleri artırmanız kollarınızda gelişim için etkili olacaktır.


Arka kol kası çalıştırma


Kolunuzu yukarı doğru dik bir şekilde kaldırdığınızda dambıl karşıya bakacak şekilde, kolunuzu bükerek başınızın arkasından ensenize kadar indirin ve kaldırın.

Bu hareketi de her kol için 10 tekrar yaptığınızda kaslarınızda etkili bir geri dönüş alacaksınız. Hareketlerin arasında mutlaka dinleme sürenizi ayarlamalısınız. Minumum 40 saniye maksimum 60 saniye çalışmalarınızın arasında dinlenme süresi olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder