17 Mart 2014 Pazartesi

Gaziantep

IMG Ust

Gaziantep

Büyük şehir Gaziantep gidilip görülmeyi, anlatılmayı kesinlikle hak ediyor.

Gaziantep’te Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler:


Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Anadolu’da pekçok yerde görebileceğiniz arkeoloji müzelerinden biri Gaziantep Arkeoloji Müzesi. Düllük antik şehri ve Zeugma‘dan gelen pek çok değerli parça burada görülebilir.

Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi, en güzel müzelerden biri, muhakkak görülmeli. Zeugma antik şehrinden kurtarılan dev mozaikler, harika bir şekilde müzeye yerleştirilmiş. Antep’e gittiğinizde, mutlaka birkaç saatinizi ayırıp görmelisiniz. Şehir merkezine uzak Halil Usta’ya da çok yakın. Gitmişken çıkışta da Halil Usta’da küşneme yiyebilirsiniz. Müze kart sahibiyseniz giriş ücretsiz.

Bayazhan Kent Müzesi

Beyazhan ya da Bayazhan Kent Müzesi, Antep kültürünün her yönünü görebileceğiniz bir müze. Oldukça detaylı hazırlanmış, Gaziantep’in tarihi kültürü yemekleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Müze kart sahibiyseniz giriş ücretsiz.

Gaziantep Kahramanlık Panaroması Müzesi

Kahramanlık Panaroması Müzesi kalenin içine yapılmış, Kurtuluş Savaşı’nda Antep’in kahramanlıklarını anlatan bir müze.  Eğer Cumhuriyet tarihine ilginiz varsa mutlaka ziyaret edin. Müze kart sahibiyseniz giriş ücretsiz.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Gaziantep yemeklerini tanımak için ziyaret edilebilir. 300′den fazla yemek çeşidinin olduğu Gaziantep mutfağı, incelenmeye değer.

Elmacı Pazarı ya da Almacı Pazarı

Almacı Pazarı, Antep’e özgü çeşit çeşit baharat ve fıstık bulabileceğiniz aynı zamanda  fotoğraf çekebileceğiniz güzel bir mekandır.

Bakırcılar Çarşısı:

Adı üstünde Bakırcılar Çarşısı. Çeşit çeşit bakır işlerini görebileceğiniz bir çarşı. Ekonomik fiyata bakır işlerini alabilirsiniz.

Tahmis Kahvesi

Menengiç kahvesi içmek ya da otantik bir ortamda vakit geçirmek için ideal bir kahve. Antep’teki eski kahve kültürünü yaşamak ve menengiç kahvesi içmek için Tahmis Kahvesi’ne mutlaka uğramalısınız.

Zincirli Bedesten

Zincirli Bedesten, hem bakırcılar hem de baharatçıların bir arada bulunduğu eski bir bedesten. Oldukça turistik ve renkli bir han. Gaziantep’e özgü dokuma işlerini de buradan alabilirsiniz.

Gaziantep Tarih ve Kültür Yolu

Gaziantep Kalesi ile Bakırcılar Çarşısının ana sınırlarını oluşturduğu Gaziantep Tarih ve Kültür Yolu, restore edilerek yaklaşık 5 km’lik yürüyüş alanında hanları, camiileri ve müzeleriyle  fotoğraf çekmek ve Antep kültürünü tanımak için eşşiz bir alandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder