Maş Fasulyesinin Faydaları
Maş fasulyesi, pek çok kişi tarafından bilinmese de birçok yararı olan bitki türlerinden birisidir. Çin börülcesi olarak tanınan bu tür, günümüzde yeni yeni yayılan ve insanlar tarafından tanınan bir tüketim ürünü haline gelmiştir. Kısaca maş fasulyesinin yararlarını sıralamak gerekirse;
- Bağırsak düzenleyici bir etkiye sahiptir.
- Şeker düzeyini düşürür.
- Hücrelerde yenilenmeyi sağlar.
Nerelerde Kullanılır?
Maş fasulyesi kullanılarak köfte ve piyaz yapabilirsiniz. Aynı zamanda pilavlarda ve salatalarda maş fasulyesi kullanılmaktadir. Maş fasulyesi, geçmiş yüzyıllarda Çinliler tarafından hastalık tedavilerinde kullanılan bir bitkiydi. Maş fasulyesi, hem taze olarak tüketilebilir hem de pişirilerek servis edilebilir.
Nasıl Pişirmeli?
Diğer bakliyatlar gibi pişirmeden önce ıslatılması öneriliyor. Sonra isterseniz salatasını yapıyorsunuz, isterseniz çorbasını. Mercimek çorbası gibi pişirilebiliyor. Hatta suda beklettikten sonra, yağda kavurup çıtır çıtır çerez gibi de yenebiliyor. Özellikle Çin’de bu şekilde çok tüketiliyormuş. Filizi de salata olarak yeniliyor.
Faydalı Bir Besin
Eskiden Asya’da ilaç olarak bile kullanılmış. Ayurveda ilacı niteliği taşıyor. Vitamin ve mineral açısından çok zengin. Demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko içeriyor. Sinir sistemine iyi geldiği söyleniyor. Strese karşı direnç sağlıyor. Ayrıca kalp dostu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder