25 Mart 2014 Salı

Yürüyüş Yapmak

IMG Ust

Yürüyüş Yapmak

Düzenli olarak yürüş yaparak zayıflayabilir, kondisyon kazanabilir ve daha sağlıklı olabilirsiniz. Nerede yaptığınız hiç farketmez ister spor salonunda isterse evinizdeki koridorda, isterseniz de dışarıda. Biz elbette açık havada bol oksijen alabileceğiniz bir ortamda yürüyüş yapmanızı öneriyoruz. Düzenli yürüyüş yapmanın sizin hayatınıza getireceği değişiklikleri gördükten sonra yürüyüş yapmaktan kopamayacaksınız.

Kalbiniz için yararlıdır:


Düzenli olarak yürüyüş yapmak kan basıncınızı ve yüksek kolestrolünüzü düşürür ki bu ikisi sizin kalp sağlığınız açısından çok önemlidir
• 72.000 kadın üzerinde yapılan çalışmalara göre hergün yarım saat düzenli olarak yürüyüş yapmak kalp hastalıkları riskini %30 ile %40 oranında düşürüyor.
• 11.000 erkek üzerinde yapılan bir araştırma ise hergün bir saatlik yürüyüş yapan erkeklerin kalp krizi geçirme risklerinin %43 azaldığını gösteriyor

Kemiklerinizi ve eklemlerinizi güçlendirir:


Yürümek, koşmak ve aerobik yapmak gibi egzersizlere oranla eklemlerinize daha az zarar verir ve sizi kemik erimesinden korur.
• Yaşları 20 ile 90 arası değişen 30.000 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmaya göre hergün yarım saat yürüyüş yapan kişilerin kemikleri ve eklemleri yapmayanlardan %22 oranında daha dayanıklıdır.

Kilo vermenizi sağlar:


Yürümek size kolay bir egzersiz gibi gelebilir ancak nabzınızı yükseltir ve ciddi anlamda zayıflamanızı sağlar. Düzenli olarak yürüyüş yaptıkça kilolarınızdan kurtulduğunuzu göreceksiniz. Hergün yarım saat yürümek sizin bir yılda 6-10 kilo vermenizi sağlayabilir
• Colorado Üniversitesi Center for Human Nutrition Sciences Center’daki araştırmacılar,  günde sadece 15 dakika ekstra yürüyüş yapmak ve normal öğünlerde yediğiniz yemekleri sadece 2 lokma azaltmak bile sizin yılda 3 kilo vermenizi sağlayabilir

Depresyon ve uyku kalitesi:


Düzenli olarak yürüyüş yapmak sizin beyin fonksiyonlarınız açısından da çok yararlı. Yürümek depresyon ve strese iyi gelmesi dışında aynı zamanda uyku kalitenizin de artmasını sağlıyor.

6 ay boyunca haftada 3 kere 45 dakikalık yürüyüşler yapan kadınların yapmayanlara göre zeka ve düşünsel beceri gerektiren işlerde %11 daha başarılı oldukları görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder