5 Mart 2014 Çarşamba

Helak olan Kavim Pompei’nin Hikayesi

Helak olan Kavim Pompei’nin Hikayesi

 

VİDEO ve FOTO GALERİ – Sahip oldukları imkanlar nedeniyle şımaran ve hemen ardından yıkıma uğrayan insanların ünlü bir örneği de tarihsel Pompei kentinin halkıdır.
Tarihçilere göre bundan 2000 yıl kadar önce vezüvün yamaçları bağlarla örtülüydü Pompei’de bu yamaçlarla deniz arasında kurulmuş ve genellikler zengin Romalıların tercih ettiği bir şehirdi.
Pompei’de safahat ve sapkınlık üzerine kurulu bir yaşam hakimdi komşu il olan Herkuların da aynı şartlara sahipti ancak tarihin en ünlü yanar dağı patlamalarından biri bu güzel yerlerin varlığına son verdi.
Volkanın lavlarıyla taş kesilmiş şehir halkının sapkın yaşamı bugün tüm ayrıntılarıyla görülebilmektedir.
Günümüzden yüzlerce hatta binlerce yıl önce yaşayan uygarlıkların zenginlikleri kendilerine hiçbir fayda sağlayamamıştır ve Onlardan geriye kalan ibret verici kalıntılardır.
‘Allah her an her yerde bu yıkımdan daha şiddetlisini tattırmaya kadirdir’
Allah geçmiş kavimlerin durumundan ders almak gerektiğini Rum suresinde şöyle hatırlatır :  
Yeryüzünde
gezip dolaşmıyorlar mı ?
Böylece
kendilerinden öncekilerin
nasıl bir sona uğradıklarını
görsünler.
Onlar, güç bakımından
kendilerinden
daha üstün idiler,
toprağı alt-üst etmişler
ve onu,
kendilerinin imar ettiğinden
daha çok imar etmişlerdi.
Elçileri de, onlara
açık delillerle gelmişti.
Demek ki Allah
onlara zulmetmiyordu,
ancak onlar kendi nefislerine
zulmediyorlardı.
Rum Suresi, 9
Sapkınlığın ahlaksızlığın ve eş cinselliğin normalleşmiş bir hal aldığı Pompei şehrinin, Allah tarafından helak oluşu da kaçınılmaz bir gerçek olmuştur.
İ.Ö. 79 yılında Vezuv yanardağından yükselen lavlar ve dumanlar çok kısa bir zaman içinde Pompei kentini alt-üst edip iki yüz bini aşkın sapkın eş cinsel Pompei halkının taş kesilmesine neden olmuştur.
İnsanlar lavların içinde o anki şekil ve duruşlarıyla adeta kavrulup iki bin yıl boyunca taşlaşmış bir halde hiç bozulmadan durabilmişlerdir.
Sapkın Pompe’indeki zenginlik rahatlık ve refah düzeyi, Allah’ın helak etmesiyle saatler içinde yerle bir olup tüm canlılar insanlar ve hayvanlar taş kesilmiştir.
İtalyada’daki Pompei, Napoli’nin 25 kilometre kadar uzağında bulunmaktadır. 1711 yılında bir İtalyan köylüsünün bağda bir çukur kazarken  rastladığı duvar, 1700 yıl boyunca toprak altında uyuyan bir medeniyetin ortaya çıkmasını sağlayan ilk ipucuydu.
Yılda milyonlarca turistin ziyaret ettiği İtalya’da bulunan Pompei şehrine girişlerde ücretli oluyor.
İşte milyonlarca turistin ziyaret ettiği sapkın ve eş cinsel Pompei kavminin o anki halleriyle Vezuv yanardağından yükselen lavlar neticesinde taş kesmiş halleri :
HABER FOTO GALERİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder