9 Kasım 2013 Cumartesi

Sağlıklı Gözler İçin 10 Kolay Tavsiye

Sağlıklı Gözler İçin 10 Kolay Tavsiye


Aslında çoğumuzun çok önemsemediği fakat asıl önemsenmesi gereken sağlık konularından biri de göz sağlığıdır.En azından erken teşhisle ilerlemenin önüne geçilebilir.
1.Sigarayı Bırakın!
Sigara içiyorsanız mutlaka bırakın! Sigara içmek Katarakt ve yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini önemli ölçüde arttırmaktadır.

Ne kadar uzun dönemler boyunca sigara içmiş olursanız olun,bırakmanın ve riski azaltmanın avantajlarından faydalanmak için asla geç değildir
2.Sağlıklı Beslenin
Sağlıklı bir beslenme ile kilonuzu tutmaya gayret edin.Obezite,yaşa bağlı maküler dejenerasyon(AMD) hastalığı için risk faktörü olup, A ve C vitaminleri gibi antioksidan vitamin eksikliği ise hem katarakt hem de AMD hastalığı için bir başka risk faktörü oluşturur.Beslenmenizin bol miktarda omega-3 yağ asitlerini içermesine dikkat edin.
3.Besin Katkı Maddeleri Kullanın
AMD hastalığı ile bağlantılı aile geçmişinizi de gözönünde bulundurarak uygun besin katkı maddelerini almayı düşünün.Bunlardan bazıları,özellikle göz sağlığı için kombine edilmiştir.Bu besin katkı maddelerini,eczanelerde ve sağlık ürünleri satan reyonlarda bulabilirsiniz.Keten tohumu ve çuha çiçeği yağının,kuru göz sendromunda faydası vardır.
4.Güneş Gözlüğü Kullanın
Ultraviyole ışınlar katarakt ve AMd hastalıkları için bir risk oluştururlar.Özellikle genç yaşta UV ışınlarına maruz kalmak gözlere en büyük zararı verdiğinden çocukalrın gözlerini güneş gözlüğü ile korumak gerekir.Güneş gözlüğü alırken ürünün EN1836 standardına uygun olduğuna dikkat etmelisiniz.Günlük kullandığınız,renksiz gözlüklerinize de UV ışınlarını emen gözlük camları taktırabilirsiniz.
5.Göz Kuruluğuna Dikkat
Göz yaşı tabakanızın incelmesi sonucu gözleriniz kurur ve acımaya başalr.Merkezi ısıtma sistemleri,klima,bilgisayar kullanımı bu sendromu daha da kötüleştirebilir.40 yaş üstü yetişkinlerin yaklaşık yüzde 15′i bu sıkıntıdan muzdariptir.Kadınlarda görünme oranı,erkeklere oranla iki mislidir.Göz nemlendirici damlalar sayesinde kuruluktan oluşabilecek tahrişin azaltılması ve rahatsızlığın giderilmesi mümkündür.
6.Ailenizin Hastalık Geçmişini Araştırın
Basit bir miyopluk veya hipermetropluktan glokom gibi ciddi rahatsızlıklara kadar pek çok göz hastalığı ve kusuru ailede görülür.Daha önceden aile fertleri tarafından yaşanmış olan hastalıkların bilinmesi, görme “problemlerinin” erken teşhis edilmesi açısından çok faydalıdır.
7.Numaralı Gözlüklerinizi Kullanın
Numaralı gözlük kullanınca gözlerin daha fazla bozulduğu yönünde halk arasında mevcut olan inanış kesinlikle doğru değildir.Pek çok göz ve görme rahatsızlığı,yaşımız ilerledikçe artar.Numaralı gözlük kullanmak,gözlerinizi bozmaz,tam tersine gözlerinizin daha etkin işlev görmesini sağlar.
8.Düzenli Göz Muayneleri
Göz muaynesi olmak,sadace gözlerinizdeki sorunların teşhisinde değil,yüksek tansiyon veya şeker hastalığı gibi genel sağlık sorunlarının tespitinde de çok önemli rol oynar.Glokom gibi körlük yaratabilen hastalıklar farkedilmeden sinsice gözlerinizi körleştirmeye başlayabilir.En az 2 yılda bir düzenli aralıklarla göz muaynesi olmalısınız.
9.Düzenli Molalar Verin
İşyerindeki görevlerinizi yerine getirirken,özlellikle belli bir noktaya odaklanmak çok önemlidir.Göz kasları, sürekli aktif olduklarından,normal görüş esnasında bile yorgunluk baş ağrısı oluşabilir.Bu nedenle gözleriniz her saat başı dinlendirmeye özen gösterin.Bunun için bakışlarınızı ofisin uzakta kalan noktalarında gezdirebilir veya pencereden dışarı bakabilirsiniz.
10.Tedbirli Olmak Herzaman İyidir
Görmenin birdenbire bulanıklaşması,gözün önünde şimşekler çakması,gözlere sancı girmesi gibi durumlar,enderde olsa tedavi gerektiren bir hastalığın habercisi olabilir.Pekçok göz hastalığı,erken teşhis edilmesi halinde gereksiz yere görme kaybı yaşanmasına sebep olmaz.Bu nedenle siz siz olun,asla tedbiri elden bırakmayın.

http://www.simdiarabul.com/saglikli-gozler-icin-10-kolay-tavsiye.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder