17 Kasım 2013 Pazar

Cilt lekelerine kesin çözüm buz terapisi mi?

Cilt lekelerine kesin çözüm buz terapisi mi?

cilt lekelerine buz terapisi
cilt lekelerine buz terapisi
Cilt lekeleri hangi sebepten dolayı ortaya çıkarsa çıksın bir çok kadının ruh halini olumsuz yönde etkilediği de bir gerçektir. Kimilerinde doğuştan kimilerinde ise güneş ışınları, yaşlılık, veya diğer başka sebeplerle ortaya çıkan cilt lekeleri tedavisinde şimdiye kadar gerek doğal, bitkisel gerekse tıbbi bir çok yöntem denendi. Bunlardan bazıları gerçekten cilt lekelerine iyi geliyor. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte cilt lekelerine kesin çözüm arayışları da iyice hız kazandı.
Cilt lekelerine kesin çözüm olarak son zamanlarda uygulanan bir diğer alternatif tedavi yöntemi de buz terapisi adı verilen yöntemdir. Buz tedavisi sadece genel cilt lekeleri için değil, sivilce izleri, jilet izleri, keloit izleri, ameliyat yaraları ve izleri, hemanjiom gibi derideki derin izlerin yanı sıra güneş ışınlarının neden olduğu kahverengi lekeler gibi geniş bir yelpazedeki  cilt lekelerine de kesin çözüm olabiliyor. Üstelik buz tedavisinin tek bir kürden ibaret olması da hem hastalara hem de uygulayıcılarına kolaylık sağlıyor.  Buz terapisi yurt dışında ice therapy olarak biliniyor ve ürün yurt dışında üretiliyor. Buz terapisi cihazı aslında kriyoterapi adı verilen dondurarak terapi yönteminin bir çeşididir. Buz terapisi cihazı havadaki nem ve oksijenden faydalanmakta ve havadan temin edilen oksijen ile su buharı taneciklerinin ani bir biçimde soğutularak cilt lekeleri veya yara izlerinin üzerinde odaklanması mantığına dayanıyor. Bu buz kristalleri cildin lekeli üst katmanını soyarken alttaki genç ve lekesiz deri tabakasını da besleyici etki yapıyor. Yani diğer bir ifadeyle bir tür doğal peeling etkisi meydana getiriyor. Buz terapisinin faydaları arasında dikkat çeken bir diğer yönü de yeni doğan bebeklerden en yaşlı insanlara kadar herkeste aynı etkiyi yapıyor olmasıdır. Özellikle bebeklerde görülen doğum lekeleri olarak bilinen hemanjiom tedavisinde kesin çözüm olarak buz terapisi önerilebilir.

Buz terapisinin iyi geldiği cilt lekeleri hangileridir? 
•  Güneş lekeleri ve çil izleri (çiller)
• Ameliyat sonrası oluşan dikiş izleri ameliyat yaraları
• Keloit
• Jilet izleri
• Yaşlılık lekeleri
• Yanık izleri
• Et benleri ve siğiller
• Sivilce izleri
• Doğum lekeleri ( Hemanjiom )
• Vücut çatlakları
• Vitiligo
• Saç kıran hastalığı
Buz terapisi nasıl yapılır ve uygulanır?
 Buz terapisi uygulamasına geçilmeden evvel öncelikle kişinin cildi bir dizi testten geçirilmelidir. Bu test ile cilt yapısı, cildin hassas olup olmadığı, cildin yağ ve nem oranı, inceliği kalınlığı gibi bir takım etkenler değerlendirilir ve uygulamanın nasıl ve ne kadar süreyle yapılacağına karar verilir.
Buz terapisi kaç seans sürer
Buz terapisi çiler,, güneş lekeleri ve yaşlılık lekeleri gibi hafif sayılabilecek lekelere genelde 1 ila 3 seans uygulanırsa gereken etkili sonuç oluşabilmektedir. Daha derin cilt katmanına yayılmış olan jilet izleri ameliyat izleri gibi cilt lekeleri ve izlerinin geçirilebilmesi için 3 ila 18 seanslık bir kür duruma göre tatbik edilmektedir.  Buz terapisi yaptıranların yorumları da uygulamanın bu şekilde olduğu yönündedir.
Buz Terapisi’nin seans aralıkları ; cilt problemi yüzde ise haftada bir, vücutta ise iki haftada birdir
 
http://www.sagligimiza.com/category/cilt-hastaliklari-ve-rahatsizliklari/cilt-lekeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder