29 Temmuz 2014 Salı

Midilli Adası

IMG Ust

Midilli Adası


Plajlar

Şehirde bulunuyorsanız; taşıt aracınız yoksa ve serinlemek istiyorsanız, limanın yanındaki kalenin altında bulunan organize plaj “Tsamakia”ya gidebilirsiniz veya liman kolunun dış tarafında, özgürlük heykelinin bakışlarının altında bulunan Blokakia’dan serbest bir dalış yapabilirsiniz.

Midilli

Τhe glorious city Adanın başkenti, “Yunanistan’ın görkemli şehirleri” olarak adlandırılacak olan on aday şehirden biridir. Rıhtımlı büyük limana varır varmaz şehir, hoş havası ile hemen sizi fethedecektir.

Tarih ve Kültür

Mitolojiye göre, adanın ilk sakinleri Pelasgos’lar ve Midilli’nin ilk adı da  Pelasgiya idi.

Kalesi

Görünen ve kılavuz istemeyen hisar anıtları içinden, zamana yolculuk ve  adanın geçmişini keşfedebilirsiniz. Hisarı, şehrin yaşamı ve korunmasında, Bizans’tan günümüze kadar oynadığı rolü tanımak için yakından incelemenizi tavsiye ederiz.

Manastırlar

Batı Lesvos’a hakim olan Ordymnos dağının tepesinde Agios İoannis Theologos’a adanan; kale mimarisi, mazgallar ve hisar tarzı hücrelere sahip olan bir Bizans manastırı vardır.

Şifalı Hamamlar

Lesvos’un şifalı hamamları son derece popülerdir. ‘Zen’ ortamında sakinleyin ve sıcaklığın keyfini çıkarın.

Fosil Orman

Sigri  hem Fosil Ormanı hem de adanın Doğa Tarihini sergileyen eşsiz müzesi ile bilinir. Fosil Orman, Dünya çapında en güzel jeolojik miras anıtlarından birini teşkil etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder