25 Temmuz 2014 Cuma

ÇILGINCA ZENGİN OLMANIN EL KİTABI

IMG Ust

ÇILGINCA ZENGİN OLMANIN EL KİTABI

 “Geleceğim kendi elimde.”
Kansas Devlet Üniversitesi'nden finansal psikoloji uzmanı Brad Klotz, bu düşünceye sahip insanların gelirlerinin daha yüksek olduğunu söylüyor: "Hayatta kendi sorumluluklarını bilen insanlar hatalarından ders alıp onları tekrarlamama konusunda çok daha başarılıdır."
"Su akarken testiyi doldur" özlü sözü, sizi zengin yapmaya yetmez. Çünkü istek ve yetenekten daha fazlasına ihtiyacınız var. Büyük bir servetin kalbinde inanç ve kararlılık yatar. Olayları nasıl okuduğunuz, başarı üstünde olağanüstü etkili. Yani vereceğimiz ipuçlarıyla bakış açınızı kökten değiştirmeniz gerekmekte.
"Attıkları adımların dünya üzerinde bir etkisi olduğunu düşünen insanlar, bulundukları konumu değiştirmek için çok daha fazla çalışırlar" diyor Klontz.
Washington Devlet Üniversitesi'nden finans uzmanı Prof Dr. John Nofsinger, "Başarılı girişimciler üzerinde yapılan çalışmalar, onların kendilerinden fazla emin olduklarını gösteriyor" diyor. Bu kişiler risk almaya daha meyilli oluyorlar ve düştükten sonra kalkmasını biliyorlar. "En başarılı girişimciler, en başta başarısızlıklarını sahiplenenlerdir" diyen yazar Daniel Roberts, “Ardından kendilerini kanıtlamak adına ellerini taşın altına koyarak çalışmaya başlarlar” diye ekliyor.
"Yüzde 40'ımızın sabit bir bakış açısı vardır" diyor Dweck. Kendini aptal olarak gören insanlar başarmak için çaba dahi sarf etmeyeceklerdir. Dweck olaylara daha geniş açıdan bakmanızı öneriyor. Böylece öğrenmeye açık olup, daha fazla çalışmak için çaba göstereceksiniz.
The Neccesity of Strangers kitabının yazarı Prof. Dr. Alan Gregerman, "Başarılı bir kariyer için değişik bakış açılarına sahip olan kişilere kulak verin. Bu kişiler sizin müşteriniz de olabilir, takımınıza katılan yeni çocuk da. Evrende herkes muhakkak değerli olabilecek bir şeyler bilir" diyor.
Sporda, rekabet önemlidir. Ancak parayla yarışmak kötü bir fikir. ABD'li finans uzmanı Benjamin Hockema, "Arkadaşınızın servetini sizinkiyle yarıştırmak kısa vadede elinizde avucunuzda olanı yok etmenize neden olabilir" diyor. Siz finansal hedeflerinize odaklanın yeter.
"Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için para önemli bir araçtır. Ancak unutmayın; onunla gücü, güvenliği, saygıyı ya da özgürlüğü satın alamazsınız. Ben buna 'parasal mitler' diyorum. Kolay kanmayın. Aksi halde üzülürsünüz" diyor finansal psikoterapist Olivia Mellan.
Gönlünüzün hisse senetleri ya da gayrimenkulden yana olması önemli değil. İçgüdüleriniz size yolu gösterir. Yatırımınızı piyasa düşükken yapın, satacağınız zaman yüksek olmasına dikkat edin. Pazarın uzun vadedeki performansını da göz önünde bulundurun.
İleriye gidebilmek için harekete geçmeniz gerekiyor. Yapılan bir araştırmaya göre, yaşadığı evi değiştiren insanların ekonomik özgürlükleri, sabit kalanlara oranla daha fazla oluyor. Öte yandan belirli bölgelerde yaşayan insanların ek gelirleri de yüksek olabiliyor.
Bir beceri ya da yetenek geliştirdiğinizde onu her alanda kullanmayı hedefleyin. Kırsal kesimde büyüyen bir çocuğu düşünün. Tüm komşular imece usulü evler inşa ederler. İşte o çocuk büyük şehre taşındığında arkadaşlarının her türlü işine de koşar.
Akıllı insanlar asla gereksiz yere para harcamazlar. Aynı zamanda kaliteli şeylerin para ettiğini de iyi bilirler. Sizin için önemli olan bir şeye paranızı yatırın ve ona iyi bakın. Şanslıysanız asla eskimez. Örneğin kaliteli bir deri ceket her türlü dış etkene karşı korunaklıdır.
İyimser bir bakış açısının sağlığınız için faydalı olduğunu biliyorsunuz. Duke Üniversitesi’nde yapılan araştırma ise, hafif iyimserliğin doğru finansal kararlar aldırdığını ortaya koydu. Daha fazla para biriktirip, daha fazla çalışıp, daha geç emekli olabilirsiniz.
“Minnettar olmak hem iş memnuniyetinizi hem de performansınızı artırır” diyor yazar W. Timothy Gallwey. İşinizdeki problemler yerine size sağladığı faydalar üzerine odaklanın. İşinizin saygınlığını çevrenize de hissettirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder