22 Temmuz 2014 Salı

ERKEKLER İÇİN EN İYİ KÖPEKLER

IMG Ust

ERKEKLER İÇİN EN İYİ KÖPEKLER

En iyi arkadaşımız olabilecek 10 cins köpek.
1. Labrador Retriever
Labradorların bu kadar popüler olmasının bir sebebi var. Kendilerine ve ailelerine gerçek bir arkadaş isteyenler için ideal. Onlarla oyun oynamak da çok kolay, yardımlarını almak da.
2. Brittany
Avcılık geçmişlerinden dolayı yalnız erkekler için Brittany doğru bir seçim. Yüksek enerjili, kolay eğitilebilen ve güvenilir olan bu köpeklerin, enerjilerini harcayabilecekleri bir ortam yaratmak çok önemli, yoksa mutsuz olabilirler.
3. Parson Russell Terrier
Kemirgen avlamak için çoğaltılmış Russelllar, korkusuz, bağımsız ve biraz başına buyruk köpeklerdir. 'Konuşmayı' severler, çok hareketlilerdir ve buna rağmen apartman dairesinde yaşamayı tolere edebilirler.
4. Staffordshire Bull Terrier
Saldırgan türlere görünüş olarak benzese de Staffordshirelar uysal ve dost canlısıdırlar. Çocuklara olan sevgi ve ilgisinden dolayı 'dadı köpek' olarak anılır. Kaslı vücutları ve enerjileriyle kendilerine uygun bir geniş alan ve egzersiz ihtiyaçları olacaktır.
5. Bulldog
Uysal, ağırbaşlı ve az hareketli olurlar. Diğer türler kadar egzersiz ihtiyaçları yoktur, yürümeyi her zaman koşmaya tercih ederler. Sıcak iklimlerde yaşamaları nefes almalarını zorlaştırabilir.
6. Greyhound
Koku alma yeteneklerinden ziyade görme duyuları gelişkindir. Tasmaya alışkın olmaları ve kontrolde tutulmaları önemlidir çünkü tazı genleri, zaman zaman diğer hayvanları ve insanları kovalama isteklerini tetikler. Gene de genelde sakin halleri, boyutlarına rağmen küçük evlerde yaşayabilmelerini sağlar.
7. Harrier
Eğitimleri örneğin bir Labrador'a kıyasla daha zordur. Kokuya ekstra duyarlı burunlarıyla avlanmaya, üstelik de kalabalık olarak avlanmaya alışkın bir doğaları var. Eğer koşuyu, doğa yürüyüşlerini ve avcılığı seviyorsanız en iyi arkadaşınız bir Harrier olacaktır.

8. Petit Basset Griffon Vendeen
Komutları öğrenmekte bir hayli sıkıntı yaşarlar. Fakat o kadar dost canlısıdırlar ki her yabancıya hemen sarılabilirler. Çocuklara olan özel sevgileriyle onlarla oynamaya ve vakit geçirmeye bayılırlar.
9. Great Dane
Devasa büyüklükleri sizi korkutmasın, görebileceğiniz en koruyucu, sadık ve zeki köpeklerdendir. Düşük enerjili bir kişilikleri olduğu için çok fazla egzersize gerek duymazlar ve apartmanda yaşayabilirler. Fakat fazla büyük oldukları için temel eğitimleri iyi verilmelidir.
10. Bernese Mountain Dog
Aile için ideal bir köpek daha. Kibar, sabırlı ve oyuncudurlar. Yani çocukların tepelerine çıkmasına bile izin verebilirler. Kolay öğrendikleri için temel eğitimleri çok kolay verilebilir. Tüylü oldukları için daha soğuk havaları tercih ederler ve bakımları iyi yapılmalıdır.
11. Border Collie
Biraz talepkar hayvanlar. Çok hareketli oldukları için onlarla hareket etmeniz, vakit geçirmeniz gerekir. 200 kelimeye kadar kelime takip edebilirler ki bu neredeyse bir şempanze seviyesidir. Eğer onlara alan yaratamazsanız çok mutsuz olabilirler. Spor yapmak isteyenler için harika bir arkadaş.
12. Miniature Pinscher
Dar alanda yaşayan ama aktif insanlar için bu sevimli minyatür ideal. Oldukça atik olmalarına rağmen çok harekete ihtiyaç duymazlar. Boyut olarak küçük olmalarına rağmen çok daha büyük köpeklere kafa tutacak kadar korkusuzdurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder