15 Temmuz 2014 Salı

DIŞARIDA SPOR YAPMAK İSTEYENLERE

IMG Ust

DIŞARIDA SPOR YAPMAK İSTEYENLERE

Bazen spor salonunda spor yapmaktan sıkılırız. İşte, size hem sıkıntınızı geçirecek hem de kaslarınızı güçlendirecek öneriler… Bu hareketleri spor salonunda yapmak zorunda değilsiniz ve unutmayın ki açık havada yapılan egzersizler salondakilere oranla çok daha faydalıdır. Hareketleri kaytarmadan uygulayın ve aralarında 15'er saniye dinlenmeyi ihmal etmeyin. Seriyi 1 defa yaptıktan sonra 60 saniye dinlenip ikinciye geçin.

90 saniye boyunca ip atlayın. Atlarken, tek bacağınızın üzerine düşmeye dikkat edin. Yani bir sağ, bir sol bacağınızın üzerinde durun. Hareketi sıçrama sayınızı artırarak devam ettirin. 2 sağ, 2 sol, 3 sağ, 3 sol olarak ilerleyin ve sıçrama sayınız 10’a ulaşana dek devam edin.

5 adet ufak objeyi, ikişer metre ara ile düz bir çizgi halinde yerleştirin. Objeler arasında hızla koşun, bu sırada objeleri yerden toplayın ve hızla başlama noktasına koşun.

Dizlerinizi bükerek yere doğru çömelin ve kalçalarınızı sıkıştırın. Çömelebildiğiniz maksimum noktaya gelince, ellerinizi yere koyup bacaklarınızı geriye itin. Böylece şınav pozisyonuna geçmiş olacaksınız. Şınav çekmeyin ve hızla ayaklarınızı kendinize doğru çekin ve ayağa kalkın. Hareketi 10 kez tekrarlayın.

Öncelikle boş ve geniş bir saha bulun. Sonra, topu atabildiğiniz kadar uzağa atın ve koşup alın. Bu, atma ve koşma hareketini 6 kez tekrarlayın. Saha bulamadınız mı? Üzülmeyin, merdivenleri koşarak çıkın ve inin. Hareketi 1 kez daha tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder