3 Şubat 2014 Pazartesi

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ

IMG Ust

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ


Kış tatillerinin vazgeçilmez tatil bölgelerinden biridir Bursa-Uludağ. Özellikle karlar üzerinde kayak yapmak tatillerin en keyifli anlarını oluşturur.


Erciyes'te, Palandöken'de, Kartepe'de, Kartalkaya'da ve kısacası Türkiye'nin birçok yerinde kış sporları yapabileceğiniz kayak merkezleri bulunuyor. Tabii kayak deyince akla ilk gelen nokta ise Uludağ Kayak Merkezi.


Bursa'nın güneybatısında bulunan Uludağ Kayak Merkezi, 11.338 hektarlık bir alanı kapsamakta. Kış aylarında en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biri olduğu için kayak merkezine yakın oteller de bulunmakta. Uludağ Kayak Merkezi'ne birkaç günlük tatile gelenler kadar, günübirlik gelenlerinde sayısı fazladır. Günübirlik gelmiş olsanız da kayak merkezinde, kayak malzemeleri kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor.


Kış turizminin gelişmesine katkı sağlayan Uludağ Kayak Merkezi'ne yerli turistler kadar yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyor.

 Uludağ Milli Parkı

1961 yılından bu yana koruma altına alınıp Milli Park ilan edilen bölge, 12,762 hektarlık bir alanı kapsar. Uludağ Milli Parkı’na ulaşım oldukça kolay ve eğlencelidir. Dilerseniz karayoluyla ulaşabilir, dilerseniz teleferik ve telesiyejle de ulaşabilirsiniz. Uludağ Milli Parkı’nda bulunan oteller bölgesinde konaklayabileceğiniz gibi, kamp alanlarında dostlarınızla birlikte kamp yapabilirsiniz. 


Bölgede, birçok endemik bitki bulunmaktadır. Ormanlık alanda hem bol oksijen alabilir hem de tüm karmaşadan uzakta huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz.
 
Softaboğan Şelalesi
 
Tıpkı Saitabat Şelalesi gibi Uludağ'ın oluşturduğu Softaboğan Şelalesi, Bursa'nın doğal zenginliği içerisinde yer almaktadır. 


Bursa Ovası'nın tümünü gözler önüne seren Bakacak mevkiinden aşağılara inildikçe kendini göstermeye başlıyor. 


Aşağı indikçe sizi, şaşırtacak göletler karşılıyor olacak. Tam bir doğa harikası olan Softaboğan Şelalesi aynı zamanda bulunduğu bölgede trekking yapma imkanını da sunuyor. Tabiatın tüm renklerinin arasında şelalenin bulunduğu noktada sadece doğanın sesini dinleyebileceğiniz bir yer Softaboğan Şelalesi. Siz sadece kulaklarınızı açarsınız, şelale size bildiği en güzel şiiri söylemeye başlar ilk adımınızda.

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=145&categoryId=3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder