11 Şubat 2014 Salı

Karakalem Portre Resim Nasıl Çizilir

IMG Ust

Karakalem Portre Resim Nasıl Çizilir


Daha önceden resim çizme deneyiminiz olduysa, resim çizmenin insanları psikolojik açıdan nasıl rahatlatıcı bir etkisinin olduğunu mutlaka görmüş ve tecrübe etmişsinizdir. Şimdi size profesyonelce karakalem resim çizmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalardan ve güzel bir karakelem portre resim çizmek için gerekli malzemelerden bahsetmek istiyoruz.

Resim çizmeye henüz yeni başlamış biri, bu konudaki yeteneğini test etmeli ve varsa bir yeteneği üzerine katarak devam etmeyi düşünmelidir. Çünkü maalesef yetenek sonradan kazanılan bir özellik değildir. Şayet bu konuda yeteneğiniz yoksa, bunu bir hobi olarak da düşünebilir veya resim çizmenin psikolojik rahatlatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.

Etkileyici ve profesyonel açıdan güzel bir resim çizmenin öncelikli ilk şartı: Sabır ve disiplindir. Sabırlı olmalısınız çünkü ortaya çıkaracağınız karakalemden oluşmuş ilk sanat eserinizin mükemmel olmasını  beklememelisiniz. Çizdiğiniz resim sizi tatmin etmemiş olabilir ancak hiçbir başarı ve ödül tesadüfi değildir. Bu yüzden yılmadan ve bıkmadan fırsat buldukça yeni yeni çizimler yapıp, eski çizdiğiniz resimler ile son çizdiğiniz resimleri karşılaştırıp, hatalarınızı ve bu hatalardan çıkarmanız gereken dersleri aklınızda tutmanız gerekecektir.

Resim çizmeye henüz yeni başlayacaksanız, hevesinizin kırılmaması açısından mümkünse Portre Resim veya insan resmi çizmemelisiniz. Daha çok doğa, eşya, meyve gibi resimler çizmek el kaslarınızın gelişmesi ve doğru kalem tutmayı ve doğru karalamayı öğrenmeniz açısından daha faydalı olacaktır. Çünkü nihayetinde resim çizen kişiler bunu sadece kendileri için çizmez ve bu eserini başkaları ile de paylaşmak niyetindedirler. Şayet portre resim çizdiyseniz, resmini çizdiğiniz kişiye benzememesi halinde etraftaki tepkiler veya reaksiyon sizin şevkinizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Boş zamanlarınızda, günümüzün en büyük nimetlerinden olan İnterneti kullanmayı ihmal etmeyin. İnternette yeni başlayanlar için resim çizme ile ilgili birçok örnek çalışma veya size ilham verecek bir çok karakalem çalışması bulabilirsiniz. Hatta bu çalışmalardan bazılarını yazıcınızdan bastırıp üzerinden geçerek kopyasını bile yapmanız gelişiminiz açısından size mutlaka faydalı olacaktır. Her ressam geçmişinde kopyalama işi yapmıştır.

Resim çizeceğiniz ortam mümkünse size ait bir çalışma alanı olmalıdır. Evinizi veya resim çizeceğiniz mekanı sürekli temiz tutma veya kirletmeme yönündeki takıntınız sizi asıl yapmanız gereken veya üzerinde odaklanmanız gereken resimden uzaklaştırabilir. Bu konuda ebeveynlerin resim çizmeye meraklı çocuklara destek olmaları ve onları teşvik edici olmaları da çok önemli bir konudur.

Profesyonel Resim Çizmek için Gerekli Malzemeler?

Güzel bir karakalem resim çizmek için doğru ve kaliteli bir resim kalemine ihtiyaç vardır. Resim kalemi seçiminde dikkat etmenizi gerektirecek en önemli şey; pigment değerleri yüksek olan kalemleri seçmenin çizen açısından daha fazla fayda sağlayacak olmasıdır. Pigment değerleri az olan kalemlerle yumuşak değerde lekeler elde edilir ve renkler açıktır. Pigment değerleri yüksek olan kalemlerde ise, koyu değerde lekeler elde edilir. Her ikisini de karakalem çalışmalarında kullanabilirsiniz. Bu tercih karakalem çizen kişiye kalmış bir konudur. Bu arada en fazla pigment değerini sunan kalem Füzen diye adlandırılan kalemlerde bulunur. Resim kalemlerinin seçimini yaparken mümkün olduğu kadar deneyerek satın almanızda fayda var. Kalemi muhakkak bir kağıt yüzeyine sürterek leke değerini görün ve ona göre almaya karar verin.

Karakalem resim çizmeye başlayanlar için ikinci önemli malzeme; doğru ve kaliteli resim kağıdı seçimi olacaktır. Resim kağıtları içinde de yine ucuz-pahalı birçok seçeneği bulunmaktadır. Yeni başlayanlar için amatör resim kağıdı işinizi bir hayli görür. Yaygın olarak kullanılan kağıt budur sebebi ucuz olmasıdır. Bu tür kağıtlarda leke değerlerinde istenilen renk koyuluğunu ve geçişleri yapmak çok zordur. Sebebi; kağıt esneklik açısından çok yumuşaktır. Yüzeyi silgi ile silmeye kalkıştığınızda deforme olur ve genellikle yüzeyde iz kalır. Bu kağıtlardan sadece profesyonel anlamda sadece eskiz olarak faydalanmakta fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder