21 Şubat 2014 Cuma

Bitkisel Sabunlar ve Faydaları



Bitkisel Sabunlar ve Faydaları

Günümüzde gittikçe çoğalan kozmetik ürünleri beraberinde bazı sakıncaları da getirmektedir. Özellikle doğal olmayan, birçok farklı maddenin karışımıyla oluşturulan güzellik veya temizlik ürünleri sağlığımız için tehlike oluşturabiliyor. Herşeyin en güzeli en doğalıdır prensibinden hareketle üretilen doğal ve bitkisel özlü sabunlar ve şampuanlar ise gerçekten emsallerine göre hem yan etkilerinin olmaması, hem de natürel olmaları açısından daha çok kullanılan ve tavsiye edilen ürünler olmaktadır. Erkek ve kadınların sabunlar ve şampuanlar ile ilgili merak ettikleri sorulardan bazıları şunlardır: Doğal sabunlar neye iyi gelir ? Neden kullanmalıyım ? Bitkisel şampuanlar ve bitki özlü sabunların faydaları ve özellikleri nelerdir ? şeklinde özetleyebiliriz. Kısaca bu sorulara yanıt arayacağız.
Doğal ve Bitkisel Sabunlar ile Bitki Özlü Şampuanların Faydaları ve Özellikleri Nelerdir ?
Kil Sabunu Neye iyi Gelir ? Cildinizde özellikle yüz bölgenizde oluşabilecek siyah nokta oluşmasını engelleyici etkisi vardır. Cildinizi hem temizler, hem de sıkılaşmasını sağlar.  Kil sabunu ayrıca cildinizdeki fazla suyun atılarak, zararlı toksin maddelerden vücudunuzun arınmasını sağlar.
Papatya Sabununun Faydaları : 30′lu yaşlardan itibaren sıklıkla ortaya çıkmaya başlayan göz altı torbalarına karşı oldukça faydalıdır. Selülitlerin tedavisinde de papatya sabunu kullanılmaktadır. Ciltteki istenmeyen lekeleri temizler, ayrıca egzama için de çok faydalıdır.
Lavanta Sabunu, Faydaları ve Özellikleri : Cildinizin düşmanları olan akneler ve sivilcelere karşı faydalıdır. Siyah noktaları engellemekte yararlıdır. Ayrıca vücudunuzdaki yanıklara karşı da faydalıdır.
Çilek Sabununun Faydaları : Çilek sabunu cildinizde oluşabilecek olan pullanma ve kırışıklığı önleyici bir özelliktedir. Antioksidan özelliği vardır. Saçlarınızı da besleyicidir.
Keçi Sütü Sabunu : Keçi sütünden yapılan bu sabun ile cildinizin nem dengesini sağlayabilir, cildinizi daha yumuşak bir hale getirebilir ve daha sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Zeytinyağı Sabunu : Birçok faydası olan ve doğal zeytinyağından üretilen bu sabunlar, cilt hastalıklarına karşı çok faydalıdır. Daha parlak bir cilde kavuşmanızı sağlar. Saçlarınızı hem besler hem de güçlendirir. Vücutta oluşabilecek egzama, sivilce ve akne gibi olumsuz durumlara karşı çok yararlı bir sabundur.
Kayısı Sabunu ve Faydaları : Kayısı bitkisinden üretilen bu sabunların, yaşlanmayı engelleyici etkisi olduğu, cildinizin yağ oranını dengelediği, sivilce, akne gibi sizi rahatsız eden lekeleri ortadan kaldırdığı bilinmektedir.
Bu yazımızda sizlere bitkisel sabunların faydaları, özellikleri konusunda kısaca bilgiler vermeye çalıştık. Faydalı olması dileğiyle…

http://www.sevgimiz.net/bitkisel-sabunlar-ve-faydalari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder