12 Şubat 2014 Çarşamba

Egzersiz Öncesi Kahve İçin

IMG Ust

Egzersiz Öncesi Kahve İçin


Kahvenin, daha uzun süre egzersiz yapmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Esquire dergisi, kahvenin spora olan etkisini yazdı..

Dünyada 70 ülkede yetiştirilen, içinde yüzlerce farklı madde barındıran kahvenin, sporla yan yana gelmesine alışık değiliz. Ancak kahvenin spor sırasında vücuda sağladığı olumlu etkileri öğrendiğinizde, sabahları ilk kahvenizi çok daha keyifli bir şekilde yudumlayacaksınız. İşte kahvenin etkileri:


YAĞLARI YAKIYOR 

  • Kahve, kanda dolaşan yağ asitlerini artırıyor. Bu da, spor yapan kişinin daha uzun süre spor yapabilmesine olanak veriyor. 
  • Uzmanlar, kahvenin spor öncesinde mi, yoksa sonrasında mı içilmesi gerektiği sorusuna şöyle yanıt veriyor: Kahvenin egzersiz öncesi içilmesi, daha faydalıdır. Kafeinin algı düzenleyici yapısı, beyne giden sinir algılarını uyarıp uyandırır. 
  • Spor öncesi içtiğiniz kahvenin sertliği de çok önemli. Az kavrulmuş, yani hafif kahveler, az uyuduğunuz gecelerin sabahı için uygunken; daha sert kavrulmuş kahveleri, günün ilerleyen saatlerinde, spor programınız öncesinde tercih edebilirsiniz. 

SU KAYBINA NEDEN OLMAZ

  • Kahvenin yağ yakıcı özelliği olduğunu biliyor muydunuz? Kahvede bulunan kafein, yağları ayrıştırıcı özelliğe sahip. Bu sayede, kahve içerek daha fazla yağ yakabilirsiniz. 
  •  
  • 'Kahve, vücudu susuz bırakır' sözünü unutun. Yapılan araştırmalarda kahvenin; daha fazla tuvalete gitmeye sebep olsa da, vücudun su kaybına sebep olmadığı ortaya çıkmıştır.
http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=155&categoryId=10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder