10 Şubat 2014 Pazartesi

Bosna Hersek’de Hangi Şehirleri Görmeliyiz?

IMG Ust

Bosna Hersek’de Hangi Şehirleri Görmeliyiz?


Eğer kısıtlı zamanınız varsa ilk gezilmesi yerler; Başkent Saray Bosna ve Mostar kentidir. Saray Bosna için 2 tam gün yeterlidir.


Saray Bosna’dan Mostar’a kara yolu ile geçmek mümkündür. Mostar, Osmanlı’dan taşıdığı izlerle kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Mostar’a giderken yol üstünde Koniç şehri görülebilir.

Daha fazla vaktiniz varsa Tranlink şehride görülmeye değerdir. Osmanlı izleri taşımaktadır. Osmanlı’ya 70 kadar vezir sağlamıştır.

Denizden hoşlanıyorsanız Neum şehride gidebileceğiniz şehirler arasındadır. Bosna Hersek’in denize açılan tek kapısıdır. 20 km’lik bir sınırı vardır.

Bosna Hersek’de Gezilecek Yerler

Bosna Hersek’te ilk olarak Başkent Saray Bosna’nın görülmesi gerekir. Barındırdığı Osmanlı izleri ile ziyaretçilerin her zaman hoşnut kaldığı bir şehirdir.





Gezilecek yerlerden biri; Umut tünelidir. 92 – 95 sırasındaki iç savaş sırasında, Bosna Hersek’in dünya ile tek bağlantısı olan tünelin 20 m’lik bir kısmı ziyaretçilere açıktır.

Latin Köprüsü görülecek yerler arasındadır. I. Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olan olay burada gerçekleşmiştir. Hemen yanında buna istinaden bir müze bulunmaktadır.

Avrupa’nın ilk tramvayı da Saray Bosna’dadır.

Gezilebilecek bir diğer şehir Koniç’tir. Şehir Neretva Nehri üzerinde kurulmuştur. Üzerinde Osmanlı eseri olan Koniç Köprüsü bulunmaktadır. Burada yetkili makamlardan izin alınabilirse, Tito’nun yaptırdığı kimyasal silahlara karşı yapılmış sığınak gezilebilir.

Görülebilecek bir diğer yer Tranlink’tir. Tranlink vezirler şehridir. Osmanlı’ya 70 kadar vezir vermiştir. Kahveleri, çağlayanları ile görülmeyi bekleyen bir şehirdir.

Bosna Hersek’te savaşın izleri halen görülmektedir. Özellikle Saray Bosna’da binalarda kurşunların, havan toplarının izleri bulunmaktadır.

Görülebilecek bir başka yer Ahniç köyü ve Srebrenica’dır. Katliamın olduğu gün dünyanın her yerinden vekiller, bürokratlar gelmektedir.

Mostar en önemlisidir. Bosna Hersek'in güney kesimindeki tarihi ve turistik Mostar kenti, ülkeyi ziyaret eden turistlerin, Saraybosna'dan sonra en fazla ziyaret ettiği ikinci şehirdir. Tarihi Mostar Köprüsü ile ünlü olan bu şehir, köprünün yanı sıra içinde barındırdığı tarihi evler, camiler ve konaklarla turistlerin en gözde mekanlarından biridir.Tarihi evleri, camileri, konakları ile ziyaretçilerini beklemektedir.


http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=153&categoryId=3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder