19 Şubat 2014 Çarşamba

İNCİRİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

 

 
İNCİRİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Uzmanların en mükemmel meyve olarak değerlendirdikleri incir, bilinen en eski meyve olmasına rağmen yeni yeni keşfediliyor. Kuran'ı Kerim'de de adı geçen incirin sayısız faydaları var. Besin değerinin yüksekliğiyle dikkati çeken incirde süttekinin 2 katı kalsiyum olduğunu ifade eden uzmanlar, meyveler arasında yüzde 74 ile en yüksek şeker oranına sahip incirin en tatlı meyve olduğunu kaydediliyor.
.:.Yaş incirin kurutulduğunda bünyesindeki kalsiyum 4.6 kat artıyor.
İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler:incirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
.:.Enerji verir
.:.Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.
.:.Kabızlığı gideren incirin bağırsaklardan toksik maddelerin atılması, kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.
.:.Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.
.:.İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
.:.Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır,  pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
.:.İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.
.:.İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.
.:.İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
.:.Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.
.:.Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.
.:.Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.
.:.Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler.
.:.Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder