Yaza Girerken
Haziran’ın ortasına yaklaşıyoruz. Okulların kapanmasına az kaldı. Yazlıklara yerleşme telaşı başladı. Kışlıklar hurçlara konuyor. Mayolar çıkarılıyor. Bu hazırlıklara Yaşasın Hayat Ekibi de çeşitli önerilerle katkıda bulunuyor.BİR BİLGİ; Çilek Mideye İyi Geliyor
Çilek, mide ülseri oluşumunu engelleyebiliyor hatta var olan ülserin düzelmesini sağlıyor. Bir laboratuvar çalışması sonucu deney farelerinde elde edilen bu sonuç, eminiz “çileksever”lerin yüzünü güldürecektir. Bilim adamları, çilekteki antioksidan maddelerin (C vitamini, ellajik asit ve diğerleri) mideyi kaplayan mukozayı sanki bir iltihap kurutucu gibi koruduğunu ayrıca bağışıklığı güçlendirip enzimleri artırarak direnci yükselttiğini düşünüyorlar. Hem görünümü hem kokusu hem de lezzeti güzel bu meyvenin 100 gramının, yaklaşık 32 kalori olduğunu da anımsatalım. Mevsimi gelmişken sıkça ve kararınca tüketilebilir. Dyt. Erinç ATAY
BİR TARİF; Buzlu Yeşil Çayla Canlanalım
2 tatlı kaşığı yeşil çay yaprağını yarım litre suda demleyin. Ardından bir sürahiye süzün, içine yarım litre daha soğuk su, 2 adet çubuk tarçın, 2 dilim taze zencefil, 1 adet biberiye dalı ve yarım limonu dilimleyerek ekleyin. İster içine buz da katarak taze için ister akşamdan hazırlayarak buzdolabında soğutun ve gün boyu tüketin. Hem metabolizmanızı canlandırın hem tazelenin. Dyt. Deniz YEMİŞÇİ
BİR HATIRLATMA
Sınırsız yenilebildiği düşünülen yeşil erik aslında bir meyve. Yani içeriğinde, meyve şekeri denilen früktoz var. Dolayısıyla porsiyon kontrolü yapılarak yenilmeli. Ortalama 1 porsiyon meyve yerine 8-10 adet erik yenilebilir. Tabii bir de tuza batırılma ritüeli ile ödem atıcı özelliği olan masum yeşil erik, ödem yapan ve su tutan bir meyve olmuş oluyor. İlla ki tuz ile yemeliyim derseniz, sonrasında su içmeyi unutmayın ki, fazladan alınan tuzu hızlı bir şekilde atabilesiniz.
Kırmızının Asilliği “Karpuz”
Kavuna göre glisemik indeksi yüksek ancak içeriğindeki su oranı karpuzun glisemik yükünü azaltarak, kavuna göre daha sağlıklı hale getiriyor. Ara öğünlerinizde meyve olarak bir ince dilim karpuz yenilebilir, yanına da 1 dilim peynir eklenirse, doyuruculuğunu artırmış olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder