25 Haziran 2014 Çarşamba

FOTOĞRAFÇILIĞA YENİ BAŞLIYACAKLARA TAVSİYELER

IMG Ust

FOTOĞRAFÇILIĞA YENİ BAŞLIYACAKLARA TAVSİYELER

İhtiyacınıza göre nasıl bir makina alacağınıza sonunda karar verdiniz ve fotoğraf çekmeye başlayacaksınız. O zaman fotoğraf çekmeye başlamadan önce bu yazımızı mutlaka okuyun  çünkü sizin için bazı ipuçları hazırladık.

Fotoğraf Çekmeye Yeni Başlayanlar İçin İpuçları

Bütünleşin: Herşeyden önce fotoğraf çekmeyi severek yapın. Fotoğraf makinenizle bütünleştiğiniz zaman çok iyi kareler çıkaracaksınızdır. Unutmayın, makinanız ne kadar üst seviye ve özellikle dolu olsada fotoğrafı çeken sizlersiniz.

Fotoğraf makinenizi tanıyın: Makinanızın kullanım kılavuzunu bir değil birkaç kere okuyun. Okurken makinanız üzerinde öğrendiklerinizi mutlaka uygulayın. İnanın her okuduğunuzda farklı bir özellik keşfedeceksiniz. İnternette makinanızla ilgili yapılan incelemeleri ve karşılaştırmaları okuyun, anlamaya çalışın. Makinanızla çekilmiş fotoğrafları inceleyin. Makinenizi tanımadan fotoğraf çekmeye başlarsanız, fotoğraf çekme sevdanız başlamadan bitebilir.

Lensinizi tanıyın: Lensinizin sınırlarını ve en iyi performans gösterdiği değerleri çok iyi bilmelisiniz. Hangi aralıkta, en keskin değerleri verdiğini iyi bilmelisiniz. Zoom, prime, makro ve geniş açı lenslerin ne olduğunu ve nasıl iyi kareler çekilebileceğini öğrenmelisiniz. Sürekli lens alıp durmayın önce mevcut lensinizi çok iyi tanıyın.

Yardımcı elemanlar: Tripod,flaş, filtreler gibi fotoğraf çekmek için kullanılan yardımcı aksesuarların ne işe yaradığını, ne amaçla kullanıldıklarını ve fotoğrafta nasıl sonuçlar doğurduklarını bilmelisiniz.

Kafanızda çekin: Fotoğrafı makinanızla çekmeden önce kafanızda çekin. Çekim sonrasında nasıl birşey görmek istediğinizi kendinize sorun ve makina ayarlarınızı buna göre yapıp deklanşöre basın.

Bol bol fotoğraf çekin: Sadece okuyup, inceleyerek bir yere varamazsınız. Okuduklarınızı mutlaka uygulamanız gerekmektedir. Üşenmeden, sıkılmadan fotoğraf çekin, çektiğiniz fotoğrafları daha sonra inceleyin ve neyi doğru neyi yanlış yaptığınızı kendinize sorun. Bir sonraki çekimlerinizde mutlaka iyileşmeler göreceksiniz.

Paylaşın: Eleştiriye açık olun ve çekmiş olduğunuz fotoğrafları internette paylaşın. Diğer fotoğraf severlerin yorumlarını alıp kendinizi eksik konularda iyileştirmeye çalışın.

Gözlemleyin: İnternette, dergilerde, gazetelerde gördüğünüz fotoğrafları okumaya çalışın. İncelediğiniz fotoğrafların hangi saatte ve nereden çekildiğini, çekilirken kullanılan diyafram, estantane ve ISO değerinin ne olduğunu tahmin etmeye çalışın. Siz olsanız o karede, neyi daha iyi yapardınız düşünün.
Işığınız bol olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder