17 Haziran 2014 Salı

‘EN ERKEKSİ’ 10 HOBİ

IMG Ust

‘EN ERKEKSİ’ 10 HOBİ

Yaz geldi gelecek; artık oyun konsolu kumandalarını ve  bahis bültenlerini bir kenara bırakmanın vaktidir. ‘Erkeksi’ hobiler sadece bunlarla sınırlı değil ve açıkçası bunlar kadınların gözünde çok da çekici şeyler değiller, siz de biliyorsunuz. Kendinizi biraz daha “ilginç” kılmak ve maçoluğa kaçmadan daha ‘sert’ olmak istemez misiniz? İşte en ‘erkek’ 10 hobi…

1-Demir Dövme
Marangozluğun daha güç gerektiren ve biraz daha "vurdulu kırdılı" bir versiyonu gibi düşünün. Dakikalarca, yüksek bir konsantrasyonla demir dövdüğünüzde nasıl rahatlayacağınızı, bir yandan da nasıl yoğun bir antrenman yapmış olacağınızı fark edeceksiniz.

2-Bira Yapımı
Öyle bir hobi ki hem sevdiğiniz bir şeyi kendi başınıza üretiyor, hem dostlarınızla paylaşıyor, hem de neticesinde mutlu oluyorsunuz! Her şeyin ötesinde, deneye deneye, en iyi birayı, daha doğrusu sizin damak tadınıza en uygun birayı bulacaksınız. Hem de çok ucuza gelecek..!

3-Roket Yapımı
Başlık biraz tuhaf ve korkutucu gelmiş olabilir. Ama şöyle düşünün. Küçükken pek çoklarımız uğraşmıştır maket uçak, maket gemi yapımıyla. Artık büyüdük ve bu -uğraşanların hiç bir zaman unutmadığı- hobiyi bir üst kademeye taşımanın zamanı geldi. Konu hakkında bilgi veren  web sitelerini ziyaret edip, oyuncak fakat metrelerce yükselen ve kendi başlarına hareket eden mini roketlerin yapımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

4-Poker
Hem dostlarınızla eğlenceli ve çekişmeli zaman geçirecek, hem de "insan sarraflığı" konusunda kendinizi bir adım öteye taşıyacaksınız. Aranızda yaşanacak tatlı sert çekişmeleri ve kapışmaları bir düşünsenize. Elbette ki kumara sonuna kadar karşıyız fakat arkadaşlarınızla küçük iddialara ve cesaret oyunlarına tutuşmak eğlenceli olabilir.

5-Fotoğraf Çekmek
Kadınlara sanatsal yönünüzü en direkt şekilde hissettirecek olan mecra, kullanım kolaylığı ve çok yönlü disiplini sebebiyle fotoğraf çekmek. Hem gezip görmüş, hem üretmiş hem de pek çok anı ölümsüzleştirmiş olacaksınız.

6-Viski Tadımı
Tarihin en 'erkeksi' içkisi, üzerinden biraz olsun uzmanlaşmaya değer gibi görünüyor. Yapım yerinden cinsine, tarihine kadar pek çok parametreyi bilmek gerekiyor elbette ve sırf bu bile çok eğlenceli olabilir.

7-KravMaga
Uzak doğulu muadilleri kadar ilgi görüyor diyemeyiz KravMaga için; fakat İsrail menşeili bu savunma sporu pek çok gizli servisin eğitim müfredatında yer alıyor. Biraz saklı kalmış bir alan da diyebiliriz. Keşfetmenin tam sırası...

8-Tenkara
Özetle, Tenkara Japon kökenli bir balık tutma 'sanatı'. Bildiğimiz gibi bir olta ya da makara sistemi falan yok; sadece ince uzun bir sırık, ucuna bağlı bir misina ve kancanın ucunda yem... Sabır, sükunet ve dirayet... Balık oltaya takıldığında ne hissedeceğinizi bir düşünün...

9-Kaya Tırmanışı
Küçükken ağaçlara, kapı aralıklarına ya da parmaklıklarına tırmandık durduk hepimiz. Köklerimize geri dönmenin vakti gelmedi mi? Ama biraz daha çetin ve 'kalıbımıza yakışır' şartlarla... Konsantrasyon, güç ve dengenin bir araya geldiği bu zorlu disiplin hem ilgi çekici, hem stresten kurtulmak için ideal...

10-Bıçak Fırlatma
Bu biraz şova kaçıyor, doğru. Ama illa ki bir insanın kafasına koymaya lüzum yok o elmayı. Bir yere sabitlersiniz, olur biter. Ama hep söyledik, söylüyoruz: Önce güvenlik. Etrafta kimsenin olmamasına, hatta ne olur ne olmaz, bıçakların keskin olmamasına özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder