15 Mayıs 2013 Çarşamba

Uhuvvet’e Ait Düşünce

Uhuvvet’e Ait Düşünce

Habil ile Kabil arasinda baslamisti ilkin. Öfke tepeden tirnaga vicdana sinince artik zapti rapta gelmez bir hale bürünmüstü. Kardesinin canina kastetmis ve bütün canilerin atasi durumuna gelmisti Kabil, Habil ise bu dava da ilk kurban olmustu.
Tarih çarklari daha nice insanlari Habil ile Kabil safina eklemisti. Kin nefret ve adavet dolastigi kitlarda insanlarin vicdanlarina dokunup onlari sersemletmek için bütün gücünü kullanmis. Geçip gittigi yerlerde yikintilar, harabeler birakmak için var gücüyle çalismistir.
Kardesin kardese reva gördügü bu zulüm daha sonra daha da büyümüstür. Artik tahammülsüzlük her alanda kendini göstermeye baslamis. Seytan bin bir türlü hile ile karsisina aldigi insanlari bu tür tuzaklarin içine çekip kendi saltanatina asker biriktirmeye baslamistir.
Insanlari kendi safina kattikça seytan daha da azmis gemi aziya almistir. O bütün vicdanlara sizmak için çesitli kamufle oyunlari oynamis. Dedikodu meslegini uyusturucu gibi el attigi insanlarin damarlarina enjekte etmistir. Artik seytan bütün azginligiyla insanoglunun damarlarini mesken tutar olmustur.
Nefsin arzularina yenik düsen insan bu sefer kendini dev aynasinda görmeye baslamistir. Seytan iste bu egoist durumda kendini kaybettirmis sanki insan kendi iradesi ile kötülüge meyleder duruma gelmistir.
Çok uzakta degil insanin ense köküne otagini kurmus bütün yandaslariyla nargilesini tüttürüp zevki sefasini sürer olmustur.
Seytan yanlis bir zanna kapildi sandi ki bu hayali saltanat kiyamete kadar sürecek.
Her devirde, asirda seytanin karanligina inat, “nur” bütün insanligi yeniden yeniden aydinlatip tekrardan onlara istikamet kazandirdi. Kardesin kardese husumetinin aksine kan bagiyla bagli olmayanlari bile birbirine kardes yapti. Bütün mal varligini kardes bildigi arkadaslarina vereninden tutun da evinde olan tek tas çorbasini arkadasina yedirene rastlamak mümkündü.
Kardesilik sayesinde cahilligin üstüne medeni bir toplum gelmistir. O isik simdi bizim üzerimizde bir bardak gibi dalgalanmaya baslamistir. Içerde ve disarida bir kisim bozuk zihniyetler bunu yikmaya yok etmeye çalissa da her geçen gün büyüyerek devam etmistir.
 
http://www.muhabbetfedaileri.org/makale/Uhuvvet’e-Ait-Dusunce/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder