Mutluluk Veren Yiyecekler
Çikolata:
Stresin bir numaralı düşmanı. Kendinizi kötü hissediyorsanız hemen bir parça
çikolata yiyin. Flört etmek gibi bir şey. Bir kalem yemek yeterli, mutluluk
hormonu “seratonin” anında beyinde dolaşıma çıkıyor. Çikolatanın içerdiği
“penilatilmanın” insanı bulutlara çıkarıyor. Çikolatada, yeşil çay ve sebze
meyvelerde bulunan “flavonoid” adlı madde bol miktarda vardır. Bu madde kanı
sulandırıyor, kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Çikolata kötü kolesterolün
(LDL) okside olarak damar çeperine yapışmasını engelliyor. Tıpkı aspirin gibi
kanda pıhtılaşmanın önüne geçiyor. Düzenli tüketenler arasında ölüm olayı
yemeyenlere kıyasla yüzde 30 daha geç gerçekleşiyor.
Dondurma: Çok yenirse şişmanlatıyor, az yenirse mutluluğa
mutluluk katıyor. Dondurma yaşlanmayı önlüyor. 100 gr dondurma ortalama: 135mg
kalsiyum 115mg fosfor* 100mg sodyum *160mg potasyum, 25 gr karbonhidrat
bulunuyor. Amerika’da kişi başına 25 kg., Türkiye’de kişi başına 6 külah
tüketiliyor. Sütten daha zengin bir besin maddesidir. A,C,D,E vitamini içerir.
Çocukların sağlıklı büyümesi ve kemik erimesi sorunu olan kişiler için büyük
önem taşıyor. Beslenme uzmanları dört mevsim tüketilmesini önermektedir.
Muz: Kokusuyla bile mutluluk taşıyan tam bir Endorphin
deposudur. Kendinizi, güçsüz ve sinirli mi hissediyorsunuz, hemen bir muz yiyin.
Kalsiyum ve magnezyum içeren bu meyve strese karşı bire bir. Sinir hastalığı
olanlar için her gün yemek arası saatlerde tüketilmesi gereken bir besindir.
Çilek: C vitamini deposu olan çilek, önde gelen
afrodizyaklar arasında yer alır. Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda
gençlik ve kuvvet kazandırır. Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler.
Kansere karşı korur, böbrekte kum ve taş oluşmasını önler.
Üzüm: Kırmızı ve beyaz üzüm yiyen herkes gülücükler saçar.
Üzümde yüzde 20 oranında direkt olarak kana karışan şeker vardır. Bedenen ve
zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır. Üzümdeki bol demir kan yapar. Yüz ve
boyuna taze üzüm suyu sürülüp 10 dk. sonra yıkanırsa cilde dirilik verir.
Portakal: C ve B vitamini açısından zengin olan portakal,
insana dinamizm veriyor. Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların
yumuşak kalmasını sağlar. Vücuttaki direnci artırır. Grip ve nezle olunduğunda
portakal suyu, şeker, şarap karıştırılır üzerine sıcak su katılır ve içilir.
Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır. Portakal
reçeli ise karaciğeri çalıştırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder