Maskara Nasıl Sürülür
Maskara Nasıl Sürülür
Uzun ve koyu kirpiklere sahip olmak isteyenlerin en sık kullandıkları makyaj malzemesi maskara hakkında bilmek istedikleriniz.
Uzun, kalın ve dikkat çekici kirpiklere sahip olmak isteyenlerin tercihi maskara, ilk olarak antimon trisülfit bazlı kömürden yapılmış. Maskara renklendiricilerinin bitkisel renklerden veya inorganik pigmentlerden ve yatırma renklerden seçilmesi gerekiyor. Kullanılan renklerden demir oksit siyah, ultramarine blue navy ve amber veya burnt sienna veya sentetik kahve oksiti kahverengi için kullanılıyor. Maskaranın “waterproof -suya dayanıklı” ve “watersoluble – suda eriyen” iki türü vardır. İyi bir maskara, dağılmamalı, pullara ayrılmamalı ve birikmemelidir.
Likit maskaralar
Su bazlı, solvent bazlı ve su/solvent hibrit karışımlı likit maskara en popüler olanı. Bu ürünler, yuvarlak bir fırçanın tüpün ağzındaki ufak bir delikten kendiliğinden sıyrılarak ve böylece belli miktarda ürünün fırçadan uzaklaştırılmasını sağlayan otomatik maskara tüplü olduklarından kendine özgü. Su bazlı maskaralar, mumlardan (balmumu, Brezilya mumu, sentetik mumlar), pigmentler (demir oksitler, krom oksitler, ultramarine blue, kızıl (carmine), titanyum dioksit) ve suda çözünmüş reçineden oluştuğu için bu şekilde adlandırılıyor. Su buharlaştığında kirpikler daha koyu görülür. Ürün suda çözündüğü için terleme veya gözyaşı ile bulaşabilir. Suda bakteri ürememesi için paraben gibi koruyucu içermeleri gerekir. Bazı su bazlı maskalar da fazla miktarda mum veya pigmentin kirpiklere tutunmasını artırmak için bir polimer içerdiğinden “suya dayanıklı” olarak adlandırılır.
Solvent bazlı maskaralar
Solvent bazlı maskaralar, suya dayanıklı pigmentlerin ve mumların eklendiği petrol damıtımı ürünlerden oluşur. Terleme ve gözyaşı ile bulaşmaz ancak yağ bazlı bir temizleme losyonu veya kremiyle temizlenebilir. İyi temizlenmezse kirpikte artık bırakabilir. Solvent bazlı maskaralara da koruyucu eklenir, ancak petrol bazlı solvent antibakteriyel olduğundan mikrop bulaşması çok büyük bir problem olmaz ancak gözleri tahriş edebilir.
Dikkat edilmesi gerekenler!
Maskaraların ömrü 3 aydır. Kullanım tarihi geçen maskarayı kullanmayın.
Suya dayanıklı maskaralı günlük olarak kullanmayın. Zor çıkar ve kirpiklere zarar verebilir.
Çok koyu olarak maskara sürmeyin, kirpikleriniz taşıyamayacağı için çirkin görünür ve kirpiğin kırılmasına neden olabilir.
Alt kirpiklere uygulamayın.
Maskara bakteri bulaşma riski sebebiyle kişisel kullanılabilecek bir üründür.
Tekrarlayan bakteri enfeksiyonları olan kişilerin solvent bazlı maskaraları tercih etmeleri gerekir.
Bağışıklık sistemi baskılanmış, kontak lens takanlarda mantar enfeksiyonu nadir de olsa görülebilir.
http://www.hakkinda-bilgi-nedir.com/kadin/maskara-nasil-surulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder