19 Mayıs 2013 Pazar

Çocuğumda dikkat dağınıklığı var ne yapmalıyım

Çocuğumda dikkat dağınıklığı var ne yapmalıyım


Çocuğumda dikkat dağınıklığı var ne yapmalıyım

untitled Çocuğumda dikkat dağınıklığı var ne yapmalıyım
* Soru: Çocuğum, ilkokul ikinci sınıfa gidiyor. Öğretmeni derslerde çok dikkatsiz olduğunu söylüyor. Ondaki dikkat dağınıklığı için ne yapmalıyım? G.B./Adana
67423866875066e00f Çocuğumda dikkat dağınıklığı var ne yapmalıyım
Çocuğunuzun ders esnasında dikkati çok fazla dağılıyorsa ya da kendini hemen toplayamıyorsa, teşhis amaçlı yardım almanızda fayda vardır. Özellikle çevrenizdeki ‘Büyüyünce geçer, abartma! Ben de küçükken böyleymişim. Çocuktur olur’ tarzındaki söylemler zaman kaybetmenizi sağlar. Bu sorun; çocuk psikiyatrları tarafından teşhis edilir. Ödül verin!
Teşhis aldıktan sonra eğitsel ve gerekli ise ilaç tedavisi yapılmalı. Aile terapisi ve okul entegrasyon çalışmaları ile eğitsel süreç, takip edilmelidir. Çocuğunuza düzenli, programlı ve tutarlı bir ortam sunmaya çalışın. Ödevlerini, onun ilgisini çekecek şekilde yaptırmaya özen gösterin. Ceza yerine ağırlıkla ödüllendirmeyi kullanın. Eğer maddi durumunuz uygunsa, ödevlerini yaptırmak için bir ödev ablası tutun. Çok fazla televizyon izletmeyin! Günde 1-1.5 saatten fazla bilgisayar oynatmayın. Katkı maddeli gıdalardan ve abur cuburdan kaçının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder