3 Kasım 2014 Pazartesi

TRABZON

IMG Ust

TRABZON

Eşsiz doğal güzellikleri ile her köşesinde ayrı bir hazine barındıran Trabzon, Karadeniz bölgesinde görülmeye değer bir şehir.

Karadeniz denince akla ilk gelen yerlerdendir Trabzon. Karadeniz'e özgü gelenekler, kültürel değerler, eşsiz doğa ve tarihi birikimi ile Trabzon ülkemizde mutlaka gezilmesi gereken bir kent. Siz de Trabzon'a bir gezi planlıyorsanız Trabzon gezilecek yerler yazımıza göz atın...

Trabzon Kalesi: Günümüze kadar korunarak gelmiş olan Trabzon Kalesi ve surlar şehrin eski yapılarını oluşturuyor. Bugünkü surların en eski bölümü Roma devrine kadar uzanıyor. Deniz kenarından şehrin arkalarındaki tepelere dek uzanan kale şehir merkzinde bulunuyor.

Kilise ve Manastırlar: Dünyaca ünlü Sümela Manastırı, şehrin hatta Orta Karadeniz'in en görkemli yapısıdır. Trabzon Maçka ilçesinin Altındere Köyü'nde, Karadağ'ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sumela Manastırı, halk arasında Meryem Ana adı ile anılır. Vadiden 300 metre yükseklikte bulunan yapı, bu konumu ile manastırların şehir dışında, ormanlarda, mağaralarda ve su kenarlarında kurulma geleneğini sürdürmüştür. Sümela Manastırı'nın yanı sıra Trabzon'da gezebileceğiniz siğer manastır ve kiliseler arasında Vazelon Manastırı, Kızlar Manastırı, Kaymaklı Manastırı, Peristera Manastırı ve St. Eugenius Kilisesi bulunuyor.

Müzeler: Trabzon'un ve bölgenin tarihi, geleneği ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler Trabzon'daki müzeleri gezebilirler. Trabzon Müzesi, Trabzon Ayasofya Müzesi, Cevdet Sunay Müzesi, Geleneksel Yaşam Sergisi ve Atatürk Köşkü bu müzeler arasında.

Yaylalar: Trabzon, Karadeniz bölgesinde yayla turizminin önde geldiği şehirler arasında yer alıyor. Bu doğa harikası yaylalar özellikle yaz aylarında ziyaret ediliyor. Erikbeli Yaylası, Lapazan Yaylası, Haçka Obası Yaylası, Garester Yaylası, Şolma Yaylası, Sultan Murat Yaylası, Şekersu Yaylası ve Haldizen Yaylası Trabzon'da görülmeye değer yaylalar arasında.

Trabzon eşsiz doğal güzellikleri ile her köşesinde ayrı bir hazine barındırıyor. Trabzon'un doğasını keşfe çıktıysanız Çal Mağarası, Sera Gölü ve Altındere Vadisi' ile Akçaabat, Sürmene, Trabzon Maçka ve Çaykara'yı görmeden Trabzon'dan ayrılmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder