3 Kasım 2014 Pazartesi

Spor Motivasyonunu Arttırmanın En İyi 5 Yolu

IMG Ust

Spor Motivasyonunu Arttırmanın En İyi 5 Yolu

Spor yapanların başarıya ulaşmasındaki en büyük engellerden biri yeteri kadar motive olamamak. Sporcu bazen spor salonuna gitmek istemez, yatak daha tatlı gelir, spor salonuna girer antrenman yapası gelmez,  bazen sporu yarıda bırakır kaçar gider. Spor yapamayınca mutlu olamaz, üstüne bir de mutsuz olur. Spora devamlılığımızı nasıl sağlayabileceğimizi bu makalede inceleyelim.

 Spor Motivasyonunuzu Nasıl Artırabilirsiniz?

 1– UYKU DÜZENİNE DİKKAT EDİN!

Hayatınızı düzene sokmalısınız. Size dakikası dakikasına her şeyi robot gibi yapın demiyorum, fakat fitness ile ugrasıyorsanız eğer mutlaka bir spor düzeni uyku düzeni genel anlamda hayat düzeni olması lazım. Öncelikle her zaman aynı saatte uyumak çok önemlidir. Aynı saatte uyanıp bilinçli bir kahvaltıyla güne çok zinde başlayabilirsiniz.

 Düşünsenize uyku düzeniniz yok, ne zaman yatıp ne zaman kalkacagınız bellı degıl. Bu sizi tamamen olumsuz etkileyecektir. Ve her şeyden önemlisi de antrenman saatiniz hep aynı olsun. Antrenman disiplini dediğimiz olay bu oluyor. Bu hem sizi motive eder hem de daha iyi verim alırsınız.

2 – YALNIZ ANTRENMAN YAPMAYIN

Tek başınıza spora gitmek bazen gerçekten çok sıkıcı olabilir. Salondaki öğrencilerin %80'i partner ile antrenman yapmayı tercih ederken, %20'si tek takılmayı daha çok seviyor. Ama tavsiyemiz her zaman için partner ile çalışmaktır. Partneriniz olursa spor salonuna gitmek sizin için işkence olmaz, daha verimli antrenman yapabilirsiniz. Size mutlaka agırlıklarda destek verır ve sozlerıyle sızı gaza getirebilir.

 Diyelim ki siz bugun cok motivasyonsuz bir şekildesiniz; ama partneriniz var, onu ekemezsiniz! Sizi spor salonuna itecek bir nedeniniz var.

3 – AYAKKABILARINIZA BAKTIKÇA HEYECANLANIN

Beslenmeyi, uykuyu, salonu, eğitmenleri  hepsini hallettik diyelim. E şimdi bir de kendimizi iyi hissetmemiz gereken şeyler yapmamız gerekiyor. Spor salonuna gitmek için motivasyonu arttırmak amaçlı güzel bir tane ya da maddi duruma göre birkaç çeşit ayakkabı alarak motivasyonumuzu arttırabiliriz. Hatta ve hatta bazı markaların ayakkabılarının içinde ufak koşu için adım sayar şeklinde cihazlar ile ne kadar koştugunuzu ne kadar adım attıgınızı vs bunları Sporapp'ta paylasabılirsiniz. Bu sızın ozguvenınızı ve spora olan bagınızı arttırır.

 Ayrıca zemine uygun spor ayakkabı kullanımı da oldukça önem taşımaktadır. Çünkü koşu ayakkabısı ayrı salon ayakkabısı ayrı günlük ayakkabı ayrıdır. Spor ayakkabısı ve egzersiz yapılan zeminin özellikleri ayak, bacak ve diz ile ilgili yaralanmaların sıklıgı ve ciddiyeti açısından çok ama çok önem arz etmektedir. Ayakkabı seçimi fizyolojik olarak oluşabilecek sorunlarda etkili olmakla beraber çoğu sakatlığıda minumuma indirebilmektedir.

4- BESLENME PROGRAMINIZ OLSUN

Şimdi diyeceksiniz beslenmenin spora motive olmayla ne ilişkisi var diye. Gün içinde diyet yapan sporcuların %99'u spor salonunda daha aktif ve daha verimli antrenmanlar yaparken, diğer diyet yapmayan kısımın (düzenli beslenmeyen)  %30'u salona hiç gelmemekte, % 40'ı antrenmanda hiç verim alamamakla beraber sıkıla sıkıla yapmakta. Geriye kalan %30'luk dilim ise piskolojik olarak diyetlerini yapamadıkları için daha çok çalışma hırsı ile salona gelmekte, fakat diyet yapanlarla aynı verimi alamadıklarını gözlemledik. Bu demek oluyor ki beslenme düzeni sizin spor salonuna gitmenizi teşvik ediyor ve daha çok verim almanızı sağlıyor.

5 - GAZA GETİREN MÜZİKLER DİNLEYİN

Spor salonuna her gittiğinizde istediğiniz müzik ile karşılaşamayabilirsiniz. Çünkü oraya gelen çoğu insanın zevkleri farklıdır. Spor salonlarında çalan çoğu müzikler genelde herkesin sevebileceği hafif müziklerdir. O yüzden siz kendi zevkinize göre sizi gaza getirecek listeler yapıp mp3 çalarınıza yükleyip spor yaparken dinleyebilirsiniz. İnanın o müzikle beraber hızlanacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder